Independents per Salt reclama al Síndic que l'ajuntament reobri les fonts

Des d'aquest passat estiu, el consistori va decidir tancar el pas d'aigua

Nou capítol en la polèmica sobre la reobertura de les fonts d'aigua de Salt. Després de mesos demanant sense èxit que el consistori fes marxa endarrere i permetés el pas d'aigua, el grup municipal IPS ha decidit presentar una queixa davant del Síndic de Greuges de Catalunya denunciant el que titllen de situació "molt greu". A l'estiu, l'Ajuntament de Salt va tallar la circulació d'aigua a les fonts del poble argumentant que es tractava d'una acció per protegir l'augment del mosquit tigre, estalviar aigua i per problemes de salubritat.

No obstant això, un cop finalitzat els mesos estivals, el consistori no ha tornat a activar-les de nou. Des d'un principi, IPS va criticar la mesura i, fins i tot, va presentar una moció al ple. Paral·lelament, ha realitzat una campanya reivindicativa enganxant cartells a totes les fonts del poble amb l'objectiu que el consistori reflexionés i revertís aquesta situació.

"Davant la negativa reiterada a escoltar la nostra proposta d'obertura de les fonts, el grup municipal que represento ha decidit presentar una queixa formal al Síndic de Greuges", ha assegurat Burch. El cap de llista del grup municipal de Salt ressalta que espera que el Síndic "realitzi les accions pertinents per garantir el que és un dret universal recollit a la Declaració dels Drets Humans i que a Salt, amb una situació social complicada, s'està vulnerant greument", ha conclòs.