La Fira Orígens d'Olot oferirà tres espais gastronòmics

La mostra tindrà lloc els dies 9 i 10 de novembre

Fruit de l'èxit de l'edició de l’any passat de la Fira Orígens d'Olot (Garrotxa), enguany reconeguts cuiners i productors tornaran a oferir sessions de cuina en directe on es posarà èmfasi en la qualitat dels productes seleccionats. El restaurant l’Angle de Barcelona dirigit per Jordi Cruz va acollir ahir al vespre la presentació del programa d’actes de la fira que se celebrarà el 9 i 10 de novembre a Olot.

Les principals propostes culinàries es repartiran en tres espais. El primer d'ells és l’aula de cuina on s'oferiran demostracions de cuina en directe. El dissabte, Màrius i Joan Jordà (Emporium), obriran la jornada amb la sessió Mar i muntanya, cuina genuïna de l’Alt Empordà; d’altra banda, el Col·lectiu de Cuina Volcànica també farà una demostració de cuina en directe i els seguirà Joan Quadrat (El Claustre de Palera) amb Plats de terra endins, l’Alta Garrotxa; a la tarda, Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols), mostraran Productes de proximitat, cuina excelsa. Tancarà la jornada Nandu Jubany (Can Jubany) amb 100% bolets i Quim Casellas (Casamar) amb Arrossos de mar a l’Empordanet. El diumenge encetarà les activitats Miquel Aldana (Tres Macarrons) amb L’horta i el mar a la cuina del Maresme; el seguirà Artur Martínez (Capritx) amb Alta cuina de la terra des del cor del Vallès i Xavier Sagristà (Mas Pau) amb Cuina refinada en terra de tramuntana. Tancaran les sessions Jordi Juncà (Ca L’Enric) amb Plats de caça i bolets, excel·lències de tardor i Fabián Martín (Pizzeria Fabián Martín) amb La pizza del Pirineu.

El segon espai és l’aula de tast, reservat per a les activitats dels expositors, oferirà tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. El dissabte hi haurà tast de productes d’empreses d’economies socials, de formatges artesans de vaca i cabra, de cerveses especials del Montseny i vins DO Empordà. El diumenge aquest espai acollirà tres sessions de presentació de Productes Gustum així com també un tast de vins DO Empordà i un tast de productes amb safrà.

Els més petits també disposaran del seu espai on es sentiran protagonistes de la fira. L’aula dels nens acollirà, tant dissabte com diumenge, tallers entorn la fruita, el pa, la xocolata i les amanides. Podran participar d’aquests tallers adquirint un tiquet de 2 euros a l’entrada del recinte. Al llarg del cap de setmana la ciutat d’Olot també s’omplirà d’activitat amb nombroses propostes.