La Guàrdia Civil deté un home a Celrà per tinença il·lícita d'armes

La detenció s'enmarca dins l'operació 'Fresno' que ja va permetre arrestar 17 persones pel mateix delicte l'any 2011

La Guàrdia Civil ha detingut un home a Celrà per tinença il·lícita d'armes. La detenció es va produir, arran de l'operació 'Fresno I', el passat 19 d'octubre quan els agents van localitzar a la localitat del Gironès un home que manipulava alguna cosa al maleter del seu vehicle, per la qual cosa davant la sospita que pogués tractar-se d'un arma, que l'home volia intentar vendre, se'l va identificar i li van intervenir una pistola del calibre 7,65 sense documentació.

L'home, de 58 anys i de nacionalitat espanyola, va quedar detingut per un delicte de tinença il·lícita d'armes. Posteriorment, els agents van dur a terme un registre al domicili del detingut on li van trobar diverses armes i munició.

L'operació 'Fresno I' forma part de l'operació 'Fresno' en què l'any 2011 es van detenir 17 persones per un delicte de tinença il·lícita d'armes i es van confiscar una gran quantitat d'armes i munició. En el marc de la investigació, la Guàrdia Civil va arribar a la conclusió que el detingut podria intentar vendre un arma. Sobre les deu del matí de dissabte passat, els agents van localitzar a la localitat del Gironès el detingut que manipulava una pistola del calibre 7,65 que no disposava de la documentació.


Posteriorment, el van detenir per un delicte de tinença il·lícita d'armes i van registrar el seu domicili on li van trobar 11 pistoles, 8 revòlvers, 3 metralletes, una metralladora del calibre 7,98, 4 fusells del calibre 7,62, carrabines del 22 i 2.500 cartutxos de diversos calibres. Les armes confiscades no tenien cap tipus de documentació que les emparés.

Per tot plegat, la Guàrdia Civil van instruir diligències que van ser lliurades en el Jutjat de Guàrdia de la Bisbal d'Empordà.