Els zombis envaixen Girona per Fires amb la nova edició de l'Acocollona't

La 3a Setmana de Cinema Fantàstic i de terror es centrarà també en els superherois

L’Acocollona’t, la 3a Setmana de Cinema Fantàstic i de terror de Girona, arriba aquest any a la seva tercera edició amb la ferma voluntat d’establir-se com un dels festivals de cinema de gènere de referència a la província i a tot Catalunya, i ho fa dedicant el festival als zombis i als superherois.

L’Acocollona’t! arrenca enguany el dia de Sant Narcís, el 29 d’octubre, amb una sessió inaugural a les nou de la nit als Cinemes Albèniz Plaça (entrada lliure) a on s’hi podran veure, fora de concurs, una selecció d’alguns del millors curts del gènere de l’any del panorama nacional i la premiere del film Capa caída, amb presència confirmada del director Santiago Alvarado, que farà la presentació oficial. El film exposa, en format mockumentary o fals documental, la vida de ‘Magno’, un suposat superheroi espanyol. El film arriba a Girona en exclusiva, després d’haver-se presentat a Sitges, Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya (Premi Noves Visions Experimenta) i a la Semana de cine fantástico y de terror de San Sebastián.

El festival continuarà el dia 30 d’octubre amb un programa doble d’activitats. La primera és la xerrada al Museu del Cinema de Girona entre els escriptors i crítics Pep Prieto, Toni de la Torre i Marc Pastor sobre ‘El zombi a la cultura contemporània’ (entrada lliure). A continuació, a les deu de la nit al Cinema Truffaut, l’acocogrindhouse, una sessió doble amb la projecció del film de zombis cubà ‘Juan de los muertos’ i ’Supersonic Man’, el clàssic de superherois del mestre del fantàstic espanyol Juan Piquer Simón (preu d’entrada 2’5 €).

El dia 31, nit de Halloween, arriba una de les activitats volgudament més populars de l’Acocollonat!, la Zombiwalk de Girona. Després de l’èxit de l’any passat, l’edició d’enguany vol continuar estenent el virus Z convocant a hordes de zombis d’arreu per fer una passejada zombi per les entranyes de Girona, que arrencarà a les vuit del vespre a les escales de la catedral. La vetllada conclourà amb una festa a la Sala Tourmix (Platea) a partir de les onze de la nit (tots els zombis hi tindran entrada lliure) a on s’entregaran els premis als millors zombis de la Zombiwalk, i a on s’hi celebraran també els ja clàssics concursos de Mad Faces i Scream Girls de l’Acocollona’t!. El xouman Josmar serà el presentador de la vetllada.

El dia 1 i 2 de novembre comença als Cinemes Albèniz Plaça (2’5 € l’entrada), els actes centrals de l’Acocollona’t! A partir de les deu de la nit els curts a competició del festival, una selecció dels 26 millors curts del gènere de l’any, amb procedències que es distribueixen en 15 nacionals, 6 gironins i 5 internacionals. L’Acocollona’t! d’enguany ha rebut un total de 143 curtmetratges a concurs, destacant una major procedència de treballs estrangers, bàsicament dels Estats Units, Rússia, Itàlia, Mèxic i Xile. El jurat del festival el compondran Ivan Villamel, curtmetratgista i organitzador del Cortópolis Madrid, Pere Valls, redactor i crític de Fotogramas i Ignasi Arbat, director i presentador del programa de cinema de Ràdio Salt ‘Ningú no és perfecte’, que enguany celebra el seu desè aniversari en antena, i a qui el festival ha volgut homenatjar. El bloc de cinema Els Bastards valorarà el Millor Curt gironí i el públic assistent serà l’encarregat d’atorgar el Premi del públic.


Finalment, el dia 3 de novembre, a les sis de la tarda al Cinema Truffaut es conclourà l’Acocollona’t! (entrada lliure) amb l’entrega de premis als millors curts del festival i amb la projecció del palmarès d’enguany. L’acte el presentarà Bernat Costa, actor i doble oficial de Johnny Depp a tota la galàxia.

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, l’àrea de cultura dels serveis territorials de la Generalitat de Catalunya, el Cinema Truffaut i els Cinemes Albèniz Centre són els principals mecenes de l’Acocollona’t! Enguany el festival atorga un total de 2.000 euros en premis.

Es pot trobar tota la informació de l’Acocollona’t! al web i als perfils del festival a Facebook i Twitter. Enguany el festival compta amb la col·laboració d'AraGirona.cat.