El Festival del Circ de Figueres presentarà l'any vinent 24 atraccions inèdites

Espectadors d'anteriors edicions ja han adquirit més de 6.000 entrades

Figueres serà entre el 20 i el 24 de febrer la capital mundial del circ. En la seva tercera edició, el Festival Internacional del Circ de Figueres, presentarà 24 atraccions inèdites a Europa d'un total de 65 artistes de 14 països.

Unes xifres que superen les de les dues anteriors edicions i que situen el certamen, segons el seu director, Genís Matabosch, com el més important de l'Estat i el tercer a nivell europeu. El recinte Firal de Figueres acollirà 12 representacions en cinc dies per a més de 25.000 espectadors.

Tot i que les entrades es poden adquirir a partir d'aquest dilluns al web del certamen, en tres setmanes ja s'ha venut el 24% de l'aforament entre espectadors d'anteriors edicions.

A quatre mesos perquè la tercera edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres aixequi de nou el teló, aquest dilluns se n'ha fet la presentació oficial amb l'objectiu, segons el seu director, Genís Matabosch, de superar l'èxit de les dues edicions anteriors i consolidar el certamen com el de referència a l'estat espanyol i el tercer a nivell europeu només superat pels de Monte-Carlo i París. A nivell mundial, el de Figueres s'ha situat en només dues edicions com un dels 16 més importants del món.

Per assolir aquesta fita, la tercera edició, que tindrà lloc al recinte Firal de Figueres entre el 20 i el 24 de febrer, comptarà amb 24 espectacles inèdits a Europa, dos més que l'any passat, que s'encabiran en un total de 12 representacions per a més de 25.000 espectadors. En total, seran 65 artistes de 14 països els que competiran davant un jurat internacional format per 15 importants directors i experts en circ vinguts d'arreu del món.

Desprès de l'èxit de públic de l'any passat, en la tercera edició es manté una carpa per a 2.250 localitats, s'afegeix una sessió el divendres a la tarda, a dos quarts de sis, i es dupliquen les sessions per a públic escolar, passant de dos a quatre, els matins de dijous i divendres. Així, de les 12 funcions proposades per a aquesta nova edició, vuit seran obertes al públic i quatre només per al públic escolar.

Es manté el preu de les entrades

Les entrades, que aquest dilluns s'han posat a la venda al web habilitat pels organitzadors (www.festivaldelcric.com), tenen un preu d'entre 15 i 40 euros, mantenint les tarifes de l'any passat. Els titulars del Carnet Jove, els universitaris menors de 29 anys i els grups, tindran descomptes especials podent adquirir les entrades des de 10 euros fins un màxim de 35 euros per a les localitats més cares.

Pel que fa a la venda d'entrades, Genís Matabosch ha destacat que en tres setmanes ja s'han venut més de 6.000 localitats entre els espectadors d'anteriors edicions. Una xifra que suposa gairebé el 24% del total d'entrades disponibles i que s'ha aconseguit sense cap mena de promoció. En aquest sentit, Matabosch ha assegurat que aquesta resposta del públic es fruit de l'alt grau de satisfacció dels espectadors i que només es comparable al que succeeix amb alguns grans concerts de rock.