Gossos fan 'bategar' Girona

La formació de Manresa ha presentat el seu darrer disc, 'Batecs', en un concert dins el Festival Temporada Alta

La formació originària de Manresa, els Gossos, han fet bategar el Teatre Municipal de Girona en un gran concert on han presentat el seu darrer treball 'Batecs'. Amb 20 anys de carrera musical i onze discs a l'esquena, la formació ha animat els 400 espectadors que s'han reunit en aquest escenari únic per gaudir de les noves peces plenes d'energia d'aquest reconegut grup català.

A l'últim moment, la formació ha decidit que un veí del seu poble natal, el cantant Albert Palomar, aixequés el teló oferint unes cinc cançons sensibles i properes. Tot seguit, els Gossos han agafat la batuta i han fet sonar peces del nou treball i cançons molt conegudes com 'Corren', que els espectadors han cantat amb el grup.

La nit ha començat de la mà del cantant Albert Palomar que amb la seva guitarra i les seves cançons dolces i properes s'ha posat el públic a la butxaca. En principi, l'organització del Festival Temporada Alta no sabia que la formació de Manresa tenia previst començar el seu concert d'aquesta manera i han explicat que l'actuació de Palomar ho ha decidit el grup a l'últim moment i per sorpresa. Tot i això, aquest canvi ha entusiasmat al públic assistent, unes 400 persones, que han aplaudit el cantant.


Tot seguit, els Gossos han començat el seu concert amb 'Corren' amb l'ajuda de les veus del públic que amb les mans enlaire han acompanyat rítmicament la peça. "Feia temps que no veníem per Girona, ens ho devíem i us ho devíem", ha assegurat el cantant de la reconeguda formació catalana. Durant més d'una hora el grup de Manresa ha interpretat diverses cançons del seu últim dics, 'Batecs', tals com 'Segle XXI', 'Batecs', 'Buscant', 'Enlloc' o 'Fills del sol'.

Com és habitual i fidels al seu estil, els Gossos han aconseguit una gran complicitat amb el públic i amb el so de les seves guitarres melòdiques han animat i engrescat als espectadors. A més, la il·luminació i l'escenari que jugava amb les formes i els colors ha ajudat a que el públic gaudís d'un gran espectacle. La nit ha finalitzat amb 'La nit s'acaba'. El concert, dins del Festival Temporada Alta, s'inclou en la gira que Gossos realitza arreu de Catalunya presentant 'Batecs'. Properament, el 22 d'octubre passaran per Barcelona, tot seguit actuaran a Sant Celoni i continuaran per Mataró, Manresa i l'Hospitalet de Llobregat, entre d'altres poblacions.

Paral·lelament a aquest concert, aquesta nit de dissabte Girona ha acollit una altra actuació destacada, el concert del cantant asturià Melendi, que ha presentat el seu nou treball 'Lágrimas Desordenadas' al pavelló de Fontajau. Un concert que també estava dins de la programació del Festival Temporada Alta.