Girona es tenyeix de groc en defensa de l'escola pública

L'acció, d'UGT i CCOO, és un "preàmbul" de cara a la vaga del 24 d'octubre i per engrescar la ciutadania

La plaça de la Constitució de Girona s'ha tenyit de groc aquest dissabte al matí per mostrar el rebuig de la població a la LOMCE i a les retallades del Govern a l'educació pública. Els sindicats CCOO i UGT han envoltat amb cartolina els arbres i el mobiliari urbà d'aquest espai cèntric de la ciutat perquè els ciutadans poguessin escriure-hi les seves reflexions i demandes. Aquesta acció simbòlica ha servit per escalfar motors de cara a la propera vaga i manifestacions del 24 d'octubre.

"Volem recuperar l'esperit de les Illes Balears, mobilitzar a la ciutadania perquè serà una lluita llarga i sostinguda", ha assegurat el secretari de comunicació de CCOO, David Pérez. "És un acte lúdic, festiu, de reflexió i creació", ha definit Pérez. L'acció, amb el nom de 'Pintem Girona de Groc', ha aplegat desenes de persones i membres dels sindicats que han volgut deixar la seva empremta en els papers i cartolines de color groc amb les quals han embolicat arbres i mobiliari urbà. "Visca l'escola pública i de qualitat', 'No a una llei segregadora' o 'Les retallades no podran amb nosaltres', són alguns dels missatges que s'han pogut llegir. Paral·lelament, els sindicats han realitzat una consulta ciutadana sobre com veuen l'actual situació de l'educació pública, què en pensen de les retallades del Govern, la LOMCE, i quines solucions veuen a aquesta problemàtica.

Aquestes accions s'emmarquen dins del moviment que s'ha organitzat arreu de Catalunya. "L'educació és una cosa que ens afecta a tots i pensem això és un preàmbul de la vaga del proper 24 d'octubre", ha assenyalat el secretari general del sindicat d'ensenyament Fete-UGT, Jaume Paul, que ha ressaltat que tornaran a repetir aquesta mobilització el proper 22 d'octubre. "Pensem que la gent ha d'estar encoratjada, cal recuperar l'esperit que hi ha hagut durant les últimes setmanes a les Illes Balears perquè això serà una lluita llarga i sostinguda", ha ressaltat Pérez.

Segons els sindicats, "ara més que mai" és necessari que tots els sectors implicats en el món educatiu es mobilitzin i lluitin en contra la "deconstrucció" de l'ensenyament públic i de tots els serveis públics. "Cal que es sumin tots els moviments socials, que els claustres, professors i les escoles facin tots els actes possibles dins de les seves limitacions per conscienciar sobre aquests aspectes", ha subratllat Paul. Els organitzadors de 'Pintem de Groc Girona', han explicat que la propera vaga del 24 d'octubre és a nivell estatal. "Volem que la manifestació que farem al migdia sigui un èxit, és la setena vegada que cridem el sector perquè faci vaga i l'objectiu és que s'aturin les retallades i les polítiques neoliberals", han subratllat els dos membres.

Des dels sindicats han assegurat que la gran mobilització també compta amb el suport de diverses escoles concertades i privades de les comarques gironines. Durant aquest dissabte, la Fundació SER.GI i el Moviment de Renovació Pedagògica de Girona, han portat a terme la 3a jornada 'Repensem l'escola' on han assistit un centenar de professors. La trobada s'ha portat a terme a l'Institut Vallvera de Salt i volia convertir-se un espai de trobada i intercanvi entre la comunitat educativa.