Una empresa que distribueix plats cuinats a domicili guanya la 4a Mostra d'Emprenedors de Girona

Portamu va néixer fa poc més de 5 mesos a iniciativa de tres joves emprenedors

Portamu, una empresa que va néixer fa poc més de cinc mesos per iniciativa de tres joves emprenedors que distribueix a domicili plats elaborats per diferents restaurants, ha guanyat la 4a Mostra d'Emprenedors de Girona que organitzen l'Assessoria Codina i El Giroscopi. La mostra, que es va celebrar aquest dijous al vespre a l'Auditori Narcís Monturiol, té com a objectiu donar a conèixer entre els empresaris gironins experiències emprenedores que es porten a terme a la demarcació. Aquest any, per primera vegada, els projectes exposats eren una selecció prèvia entre els diversos candidats que es van presentar a la convocatòria oberta que l'Assessoria Codina va donar a conèixer al juny passat. L'empresa guanyadora, que va rebre un premi de 1.000 euros, va néixer fa poc més de cinc mesos per iniciativa de tres joves emprenedors -Enric Garcia, Txema Rodríguez i Kenneth Soler-Serrano- que van veure una oportunitat de negoci en el fet de distribuir a domicili els plats de diferents restaurants de Girona.

El funcionament és ben senzill: el client entra a la pàgina web www.portamu.com, tria els plats que més li agraden -es poden demanar plats de diferents restaurants en una mateixa comanda- i indica el dia i hora en què ho vol rebre a casa. El pagament es pot fer amb targeta de crèdit des de la mateixa pàgina web o bé en metàl·lic quan es rep la comanda.

"Actualment treballem amb sis restaurants que ens permeten oferir una gran varietat de plats, des de cuina mexicana i japonesa, fins a francesa, italiana, mediterrània i d'autor", explica Enric Garcia. La previsió, segons Garcia, és que en poc temps s'activin dos restaurants més a la pàgina web. "El que oferim és poder gaudir dels plats del teu restaurant preferit o descobrir-ne de nous sense haver de sortir de casa", afegeix Garcia, que destaca també que és una opció apta per a tota la família, ja que els nens poden demanar un tipus de cuina diferent de la dels pares en una mateixa comanda.

Els impulsors de Portamu van valorar molt positivament el fet d'haver guanyat aquesta edició de la Mostra d'Emprenedors, ja que els ajudarà a "tenir més visibilitat" i a donar-se a conèixer en uns moments en què acaben de començar la seva aventura empresarial.

La 4a Mostra d'Emprenedors va servir per donar a conèixer a representants del teixit empresarial gironí algunes de les millors iniciatives emprenedores que es desenvolupen a Girona així com casos d'èxit empresarials de la demarcació. Com a casos d'èxit es va poder conèixer l'experiència de la cervesa artesana Atlètica de Banyoles i la de les revistes nadiues per a tabletes Esguard i Revista Sentits, editades per Esguard Publicacions.

Les experiències emprenedores que es van poder conèixer, a part de la guanyadora, van ser la moneda alternativa RES, l'aplicació per a smartphones QuitNow!, que ajuda a deixar de fumar; i la GiOrquestra, una orquestra simfònica que en temps de crisi ha sabut reformular-se. La presentació de la Giorquestra es va acabar amb l'actuació d'un quartet de música format per components de l'orquestra, que van tocar una peça de Mozart.

L'organització de l'esdeveniment ha destacat que l'èxit de la Mostra "ens ajuda a consolidar la idea que reconèixer el valor i el coratge de l'emprenedor és important per al nostre teixit econòmic, perquè pugui generar els estímuls suficients i perquè prenguin lloc noves propostes de valor que, al cap i a la fi, són les que ens faran créixer".