Quatre detinguts per cometre diversos robatoris en una botiga de Girona

Dos dels lladres acabaven d'amagar els objectes robats dins d'una bossa folrada i els altres dos van ser enxampats quan fugien amb autocaravana

La Policia Municipalde Girona ha detingut aquest dijous quatre persones per haver comès diversos robatoris al comercial del Mas Gri a la capital gironina. Els agents van detenir a la tarda Marius Albert T. de 47 anys i Katarzyna K. de 59 anys i, posteriorment, cap a les nou del vespre i en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, Tomasz P. de 44 anys i Marek R. de 57, tots quatre de nacionalitat polonesa. Dos dels lladres amagaven els objectes robats dins d'una bossa folrada per evitar l'alarma de l'establiment, mentre que els altres dos van ser enxampats quan fugien amb una autocaravana.
Al voltant de les sis de la tarda, la Policia Municipal va rebre una trucada en en què s'alertava d'un suposat robatori de productes d'un establiment comercial del Mas Gri. Segons que els policies van saber, els vigilants havien aturat un home i una dona que havien passat la línia de caixa sense abonar uns objectes que duien amagats. Així mateix, van tenir coneixement que, juntament amb la parella sospitosa, hi havia dos homes que actuaven, presumiblement, en connivència i que es desplaçaven per la ciutat en una autocaravana.

Una unitat de paisà de la Policia Municipal es va desplaçar al lloc i va contactar amb servei de seguretat del centre comercial. Fruit d'aquest contacte es va saber que tres homes i una dona havien agafat diversos objectes els quals dipositaven dintre d'una una bossa de mà folrada d'alumini. 

El modus operandi consistia també en camuflar la bossa entre les neveres del centre comercial, de forma que cada vegada que aconseguien robar un producte el dipositaven a la bossa a l'espera de poder tenir material suficient. Tots els indicis apuntaven també a què un cop plena la bossa, buidaven el contingut a l'autocaravana i feien una nova entrada a l'establiment per aconseguir més productes.

Un cop comprovats tots els extrems, els policies van recuperar dos GPS marca Garmin i un telèfon mòbil marca BQ Aquaris, tot plegat valorat per uns 1.000 euros. Així mateix, l'home portava amagat dins la jaqueta un telèfon mòbil marca BQ Aquaris valorat en 199 euros. Una vegada identificades aquestes dues persones com Marius Albert T. i Katarzyna K. de 47 i 59 anys, respectivament, les van detenir com a presumptes autors d'un delicte de furt.

Al voltant de les nou del vespre del mateix dijous, una unitat de paisà dels Mossos d' Esquadra i una patrulla de la Policia Municipal, van aturar al carrer Barcelona, a la rotonda amb l'accés autopista, una autocaravana amb plaques de matrícula poloneses que coincidia amb la descripció facilitada en relació als furts al centre comercial. Els agents van identificar el conductor i acompanyant i en fer la inspecció dins el vehicle van trobar, amagada sota els seients, una maleta i una bossa amb objectes sostrets relacionats amb les detencions anteriors. 

El valor total d'aquests objectes era superior a 2.000 euros. Després d'això es va poder esbrinar que alguns dels productes havien estat furtats a d'altres establiments comercials.

Per tot plegat, els agents dels Mossos d' Esquadra i de la Policia Municipal van detenir també Tomasz P. i Marek R. de 44 i 57 anys, respectivament, com a presumptes autors d'un delicte de furt.