Arrenca a Girona la 15a Aula Oberta d’Audició Musical

Per indisposició del professor Rafael Esteve Alemany, es va ajornar l’inici del curs, previst pel dia 5 d’octubre

L’Aula Oberta d’Audició Musical arriba enguany a la 15a edició. L’activitat, promoguda per l’Escola Municipal de Música de Girona, es dirigeix a qualsevol persona que tingui interès per la música clàssica i els aspectes humanístics que l’envolten. El cicle consta de 13 sessions durant les quals s’escoltaran i es comentaran una sèrie d’obres. Totes les classes es faran els dissabtes, de 10.30 h a 13.30 h, al Centre Cultural La Mercè.

La sessió inaugural es farà aquest dissabte, dia 19 d’octubre, i s’hi portarà a terme l’audició de l’obra Lohengrin, de Richard Wagner. La primera classe estava prevista per al dissabte 5 d’octubre, però es va haver d’ajornar per indisposició del professor. Aquesta sessió, i l’audició de Simfonia núm.9, “Del nou món”, d’Antonín Dvorák, es farà el dissabte 30 de novembre.

D’octubre a maig, l’Aula Oberta d’Audició Musical repassarà obres d’autors com Richard Wagner, Giuseppe Verdi, Benjamin Britten, Héctor Berlioz, Johannes Brahms o Giacomo Puccini. La cloenda es farà el dissabte 24 de maig amb una sessió monogràfica dedicada a la música en temps de Francisco de Goya.
La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha destacat que l’Aula Oberta d’Audició Musical és una iniciativa “que té molt bona acollida i que any rere any amplia el nombre de persones que hi participen”. “Estem molt contents i orgullosos que un projecte cultural com aquest hagi arribat al 15è aniversari ple de força i d’acceptació per part del públic gironí”, ha afegit.

El cicle està coordinat pel professor d’Història de la Música al Conservatori Superior del Liceu, Rafael Esteve Alemany. Esteve va crear el projecte de l’Aula Oberta de l’Escola Municipal de Música de Girona l’any 1998.

Les inscripcions es poden fer a tot el cicle o només a sessions individuals. Les persones interessades s’hi poden inscriure a través del formulari web de l’apartat de preinscripcions www.girona.cat/emm.