L’Ajuntament de Girona expedirà a partir d’ara el volant històric d’empadronament

Aquest document substitueix al certificat històric i permet a la ciutadania estalviar fins a una setmana de temps a l’hora de fer tràmits administratius

L’Ajuntament de Girona ha posat en funcionament un nou tipus de volants que acrediten dades del Padró d’habitants: els volants històrics d’empadronament. Aquests documents són acceptats per moltes administracions a l’hora de fer tràmits i gestions administratives en substitució del certificat històric d’empadronament. La regidora de Serveis Administratius, Roser Urra, ha destacat els avantatges d’aquest nou volant, ja que “la ciutadania podrà estalviar fins a una setmana de temps a l’hora de fer els seus tràmits” perquè el document es podrà expedir de manera immediata des de qualsevol centre de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC).

“La nostra voluntat és fer l’Administració cada cop més accessible als ciutadans i ciutadanes i agilitzar al màxim possible els tràmits que la ciutadania hi hagi d’efectuar”, ha subratllat la regidora Roser Urra. El volum de certificats sol·licitats l’any 2012 va ser de 2.766, aproximadament un 75% dels quals eren certificats històrics d’empadronament.

El certificat històric d’empadronament és un document signat per la Secretaria de l’Ajuntament que acredita els diferents domicilis on s’ha estat empadronat a la ciutat al llarg dels darrers anys.