La Diputació donarà 6 MEUR per mantenir les llars d'infants gironines

La nova línia d'ajuts neix després que el Govern hagi deixat d'ingressar als consistoris les subvencions del curs 2012-2013

La Diputació de Girona destinarà un total de 6.350.000 euros per pagar despeses de funcionament de les llars d'infants municipals. Aquesta nova línia de subvencions està oberta a 107 ajuntaments que gestionen un total de 134 llars d'infants. La voluntat del govern de la Diputació és aprovar el fons en el ple que la corporació farà dimarts.

La creació d'aquesta línia, que es concentra en l'atenció i l'educació als infants de 0 a 3 anys, respon al fet que l'actual situació financera de la Generalitat no permet mantenir les subvencions destinades al sosteniment econòmic de les llars d'infants municipals. Durant el curs passat, aquests diners procedents de la Generalitat no van arribar i van ser els ajuntaments qui van fer-se'n càrrec. Segons reconeix la Diputació, això està generant moltes dificultats als ajuntaments a l'hora de mantenir i planificar la seva oferta de places a les llars d'infants.

Davant aquestes dificultats, la Diputació de Girona inicia aquesta nova línia de subvencions per al manteniment de les llars d'infants municipals. Des de l'ens recorden el compromís de la corporació per ajudar els ajuntaments, especialment per atendre les despeses generades pels serveis que tenen una especial significació social i econòmica,

L'ajut màxim al qual poden optar els ajuntaments és de 875 euros per alumne. Aquesta és la quantitat que la Generalitat va anunciar que pagaria pel curs 2012-2013 i que, de moment, han hagut d'assumir els ajuntaments, després que el Govern no se n'hagi pogut fer càrrec.

Aquesta línia de subvencions és la segona en quant a import econòmic, superada només pel Fons de Cooperació Econòmica i Cultural, que disposa d'11 MEUR anuals.