Detinguts tres lladres de camions després d'una persecució per l'AP-7

Els delinqüents van sostreure material electrònic que transportava el camioner

Els mossos han atrapat tres lladres d'entre 23 i 34 anys - de nacionalitat espanyola i marroquina i veïns de Mataró- que van robar una furgoneta a Medinyà i part de la càrrega que transportava un camioner que es trobava estacionat en una àrea de descans de Garrigàs. Els agents, després de conèixer el robatori, van engegar un dispositiu per enxampar els lladres que va permetre localitzar-los a l'autopista AP-7.

Els detinguts circulaven en una furgoneta i un vehicle el qual, en detectar la presència policial, va començar a fer maniobres perilloses per impedir que els aturessin. Després d'una persecució per l'autopista, els mossos van aconseguir enxampar els lladres. Els fets es remunten al passat dia 10 d'octubre quan els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís d'un camioner al qual li havien robat la càrrega que transportava mentre estava estacionat en una àrea de descans de l'autopista AP-7, dins del terme municipal de Garrigàs, a l'Alt Empordà.

Els agents van muntar un dispositiu per localitzar els autors dels fets i, paral·lelament, una patrulla es va adreçar a l'àrea de descans i va comprovar que dins del remolc faltava gairebé la meitat de la mercaderia que transportava, bàsicament productes electrònics. Poc després, els mossos van localitzar una furgoneta que coincidia amb la descripció dels possibles lladres. En aquells moments, el vehicle circulava en sentit sud per l'AP-7, acompanyat per un turisme.

Els agents es van dirigir cap allà i en detectar la presència policial, el cotxe que acompanyava a la furgoneta va començar a fer diverses maniobres periolloses per intentar frenar el vehicle policial i impedir que aturés la furgoneta. Després d'una persecució per l'autopista, els agents van aconseguir interceptar els dos vehicles fugitius amb l'ajuda d'altres patrulles dels mossos dins del terme municipal d'Aiguaviva.

En aturar-los, el lladre que conduïa la furgoneta va fugir corrents i va saltar la tanca metàl·lica de protecció de l'autopista. No obstant això, els agents van aconseguir atrapar-lo en un camp de conreu proper. Pel que fa al turisme, els dos ocupants van ser detinguts abans que poguessin fugir. Els policies van comprovar durant l'escorcoll que dins de la furgoneta hi havia la càrrega que s'havia sostret al camió. A més, van constatar que la furgoneta amb la qual viatjaven havia estat sostreta aquella mateixa nit a la població de Medinyà (Gironès).

Els detinguts, tots amb antecedents, van passar l'11 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.