Transgourmet sumarà sis nous cash & carry per esdevenir el major distribuïdor de l’Estat

L’empresa amb seu a Vilamalla celebra enguany el seu centenari

La companyiaTransgourmet Ibèrica, amb seu a Vilamalla (Alt Empordà), es marca l’objectiu de convertir-se en “el primer distribuïdor d’hostaleria de l’Estat”. Així ho ha avançat el director general de Transgourmet Ibèrica, Lluís Labairu, en la celebració del centenari que la companyia fa aquest diumenge a la Fira de Girona. “La transformació és necessària perquè una empresa centenària s’adapti al mercat”, ha declarat. En aquest sentit, el director ha traslladat que s’està apostant per redistribuir el volum de negoci, que es vol equiparar entre els supermercats i els centres cash & carry, que abasteixen l’hostaleria. En aquesta aposta, Transgourmet obrirà sis nous cash & carry i ampliarà el servei de distribució als restauradors.

La principal empresa de la demarcació de Girona en volum de facturació, Transgourmet Ibèrica, celebra aquest diumenge -amb un gran esdeveniment a la Fira de Girona- el seu centenari amb la mirada posada en el futur. Actualment, la companyia engloba 70 centres cash & carry, que estan distribuïts entre dotze comunitats autònomes i que operen sota la marca GM Cash. Una de les apostes pel futur de Transgourmet és créixer i continuar expandint aquesta divisió que abasteix l’hostaleria.

En concert, el director general de Transgourmet Ibèrica, Lluís Labairu, ha avançat que la companyia es marca l’objectiu de convertir-se en “el primer distribuïdor d’hostaleria de l’Estat”. En el marc d’aquesta aposta, aviat sumarà sis nous cash & carry. “En tenim tres projectats: un a Mercabarna, un a Leganés i un a Fuerteventura”, ha detallat el director general de Transgourmet, que també ha dit que a aquests s’hi afegiran els tres a Mallorca que ja tenia en actiu Moya Saus, l’empresa que la companyia acaba de comprar a les Balears.

Transgourmet avança cap al futur amb un volum d’ingressos que s’ha mantingut els darrers anys i que ronda els 1.254 milions d’euros de facturació anual. “Estem facturant el mateix, però amb un canvi de model de negoci que aposta pels supermercats de proximitat i per la venda a bars i restaurants”, detalla Labairu. Així, la companyia se centra en aquests dos grans pilars (supermercats i cash & carry), que generen cadascun la meitat de la facturació anual.

L’empresa amb seu a Vilamalla (Alt Empordà) també vol seguir creixent a la zona on es va crear. “A la demarcació gironina és on vam néixer i és on tenim més quota de mercat”, ha explicat el director general de Transgourmet, que no ha entrat en detalls, però ha avançat que “és possible que hi hagi alguna adquisició a la zona per acabar de reforçar”.

Més treballadors

Actualment, compta amb cinc plataformes de distribució repartides per tot l’Estat i prop de 800 supermercats franquiciats i més de 2.000 clients independents. Així mateix, l’empresa compta amb la seva línia de servei a l’hostaleria a través de 70 cash & carry distribuïts per tot el territori peninsular i insular i una xarxa de servei i entrega formada per més de 370 comercials de food service i una gran flota de vehicles.

L’empresa dona feina a prop de 2.700 treballadors, dels quals aproximadament la meitat estan a Catalunya. Aquesta és una xifra que la companyia preveu ampliar. “El procés de transformació requereix incorporacions”, ha afirmat el director, que detalla que “els darrers set anys s’ha contractat un miler de persones més”. “Seguirem creixent amb l’obertura dels nous cash & carry, que també necessitaran distribuïdors per apostar per aquest servei que estem ampliant, de portar els productes a bars i restaurant”, ha afegit.

100 anys

A la celebració del centenari que la companyia ha organitzat a la Fira de Girona hi ha assistit prop de 1.300 persones, entre representants de les institucions locals i regionals, així com del sector empresarial i antics i actuals membres de la plantilla i els seus familiars. L’acte l’ha obert Pep Plaza amb un monòleg humorístic a través del que ha passat la paraula al director general de Transgourmet Ibèrica, Lluís Labairu.

“Aquesta celebració no seria possible sense l’esforç i l’entrega de tots els qui en els últims 100 anys han contribuït al creixement i al desenvolupament de la nostra empresa”, ha dit Labairu durant el seu discurs, en què ha repassat la història de la companyia. També ha pres la paraula Amadeu Miquel, fill del fundador de l’antiga Miquel Alimentació, origen de Transgourmet; Gemma Geis, vicealcaldessa de l’Ajuntament de Girona i vicepresidenta segona de la Diputació de Girona i Albert Ramos, alcalde de l’Ajuntament de Vilamalla.

Després de les intervencions, s’ha iniciat la part festiva de l’acte, en què els assistents han pogut gaudir d’activitats lúdiques i infantils, gastronomia i música en directe. L’esdeveniment marca l’inici d’un any ple de commemoracions dels 100 anys d’història de Transgourmet.

Després de l’acte a la Fira de Girona, les celebracions continuaran amb diferents esdeveniments programats a Màlaga, Burgos, Tarragona, Las Palmas i Madrid. I culminarà a Barcelona, on tindrà lloc el tancament d’un any ple d’emocions.

A més, per a commemorar aquesta fita històrica, Transgourmet ha creat una exposició fotogràfica, un documental sobre el centenari i la cançó ‘Somos Fuertes’. També estrena un logotip especial amb el lema ‘Alimentant històries’, un còmic i un espai web, on s’aniran publicant totes les novetats i activitats relacionades amb el centenari de l’empresa.

Transgourmet Ibèrica

Fundada el 1925 per la família Miquel, Transgourmet Ibèrica és la principal empresa de les comarques de Girona en volum de facturació. Actualment, compta amb una xarxa de 800 supermercats de les cadenes Suma, Proxim i Spar. L’empresa inicial, Miquel Alimentació Grup, va passar el 2015 a mans del grup xinès Bright Food -participat per l’Estat-. I el 2020, va ser adquirida pel grup suís Transgourmet, la segona empresa de distribució majorista d’Europa i que pertany al grup Coop.