Carulla & Co.

El Temporada Alta va acollir l'estrena de 'Iaia!', una divertida obra mancada de rodatge

El Teatre de Salt (Gironès) va acollir ahir a la nit l'estrena de 'Iaia!', una obra que compta amb la gran dama del teatre català, Montserrat Carulla, en el paper central. L'acció, que discorre a l'interior d'un modest pis de Barcelona, ens mostra una àvia perepunyetes que inicialment no aprova la relació del seu net Josep (Aleix Peña) amb la Sílvia (Vicky Luengo).

És precisament el seu net que no està a l'alçada de la gran interpretació de Carulla i la correcte dramatització per part de Luengo. Malgrat a la vida real mantenen un llinatge de sang -el mateix que a l'obra-, la seva interacció es veu freda, distant, forçada i mancada de convenciment. El jove Peña no aconsegueix connectar amb l'atmosfera tan especial que atorga Carulla a l'hora d'interpretar el text i se l'acaba veient com un instrument de cobla catalana enmig un concert de heavy metal: estrany i desentonat.

El registre de Peña és limitat i monòton, excepte un parell d'ocasions on alça la veu de manera desproporcionada. Possiblement provocat, tot plegat, a una manca de rodatge que de ben segur podrà corregir en properes funcions.

Menció a part es mereix Montserrat Carulla. La seva naturalitat i empatia amb el text que interpreta està fora de qualsevol mena de judici valoratiu. Malgrat es tracta d'una obra amb tres personatges, la seva sola presència damunt l'escenari produeix un efecte tan enriquidor que és semblant a veure una representació dels 'Propeller', amb 20 actors interpretant un intens text de Shakespeare.

Globalment 'Iaia!' és una gran oportunitat per passar una bona estona i presenciar situacions que, en alguns casos poden resultar familiars, d'altres entranyables i, generalment, que et fan esclafir a riure de forma descontrolada.

Les properes representacions tenen lloc avui a les sis de la tarda, les nou de la nit i demà a les sis de la tarda. Encara hi ha entrades a la venda.