Els empresaris gironins posen el gran mercat asiàtic en el punt de mira

Aquesta és una de les conclusions que s'han extret del seminari 'El sector gourmet a Àsia' que s'ha fet a Girona

Aquest dijous, Girona ha acollit el seminari 'El sector gourmet a Àsia' que ha reunit empresaris de les comarques gironines interessats en les possibilitats que ofereix el gran mercat asiàtic. En els darrers anys, Àsia s'ha convertit en un mercat emergent clau amb més de la meitat de la població de tot el planeta i generadora del 25% del PIB mundial.

Durant la sessió, els directors dels centres de promoció de Negocis d'ACCIÓ de diverses capitals d'aquest continent han explicat les eines necessàries per entrar dins d'aquest mercat i les bones perspectives de negoci que hi ha per als productes alimentaris d'importació, sobretot aquells que es poden incloure dins del sector 'gourmet'.

El seminari ha comptat amb la presència de diversos directors de centres de promoció de negocis d'ACCIÓ a Tòquio, Seül, Xangai o Hong Kong que han explicat les característiques d'alguns dels mercats asiàtics més dinàmics. Un dels que manté més bones perspectives és el sector de l'alimentació. Segons els experts, hi ha un gran interès per als productes d'importació, especialment aquells que són d'alta qualitat o anomenats com a 'gourmet'.

Durant la sessió, els empresaris gironins interessats en obrir noves oportunitats de negoci al món s'han entrevistat amb els directors de les oficines d'ACCIÓ a Dubai, Praga, Varsòvia, de la delegació de la UE i d'organismes de Washington. En aquestes reunions, els empresaris han pogut conèixer de primera mà la situació real de l'economia en aquests països, els possibles sectors en alça o les característiques de cada mercat.

Tant el seminari 'El sector gourmet a Àsia' com les entrevistes personals s'emmarquen en les diverses accions que ha organitzat el Departament d'Empresa i Ocupació per celebrar la Setmana de la Internacionalització que ha aplegat a 34 directors de les oficines que ACCIÓ té arreu del món. D'altra banda, dins del mateix marc, també s'ha realitzat a Girona el seminari 'Oportunitats de negoci en el sector de l'aigua a Middle East' amb la participació del director del Centre de Promoció de Negocis a Dubai, Elie Anbar.

Durant aquestes sessions s'han donat a conèixer quatre dades rellevants sobre el gran mercat asiàtic, un continent que compta amb dos països que superen els 1.000 milions d'habitants. Un d'ells és Xina que en els darrers anys ha experimentat un creixement econòmic del 9%. A més, aquest continent també compta amb quatre països per sobre dels 100 milions de ciutadans, com per exemple Japó, que té una economia equivalent a la d'Alemanya, França i el Regne Unit junts. D'altra banda, Àsia també té estats com Corea del Sud, de menor pes demogràfic, però amb un creixement econòmic important.