Detinguts dos francesos a Figueres amb 170 grams d'heroïna dins del cos

Els sospitosos van ser traslladats al servei d'urgències de l'hospital de Figueres on se'ls va extreure la droga

La Guàrdia Urbana de Figueres va detenir ahir dimecres dues persones de nacionalitat francesa que amagaven 170 grams d'heroïna en embolcalls de làtex a les seves cavitats anals. Els agents els van interceptar quan circulaven de forma sospitosa amb el seu vehicle a les immediacions dels Jardins Enric Morera de la capital altempordanesa.

Un cop aturat el vehicle, i quan els agents procedien a l'escorcoll dels sospitosos van constatar que aquests caminaven amb dificultats i que estaven molt nerviosos. Finalment, tots dos van confessar que portaven droga dins el cos, raó per la que van ser traslladats a l'hospital de Figueres per retirar-los els embolcalls amb la substància identificada com heroïna. Arran de diverses queixes del veïnat sobre comportaments incívics a la zona, la Guàrdia Urbana va engegar dies enrere un dispositiu de vigilància i seguretat ciutadana a la zona dels jardins Enric Morera de Figueres.

En el marc d'aquest dispositiu, ahir dimecres a la tarda els agents van detectar la presència d'un vehicle amb matrícula francesa que passava reiteradament per la zona reduint la velocitat cada vegada que es creuava amb un vianant, Desprès de desaparèixer durant gairebé tres quarts d'hora, els agents el van detectar de nou circulant a alta velocitat pel carrer Santa Llogaia. Finalment, i quan el cotxe enfilava l'avinguda Salvador Dalí en direcció França els agents van aconseguir aturar-lo.

Un cop aturat, i quan els agents es disposaven a iniciar l'escorcoll dels dos ocupants del vehicle, van constatar que aquests estaven molt nerviosos i que es contradeien en les seves explicacions. Va ser quan els agents els van demanar que sortissin del vehicle que van constatar que els sospitosos caminaven amb dificultats i procuraven mantenir les cames tancades en tot moment. Va ser llavors quan tots dos sospitosos van confessar que portaven droga dins el cos.

Seguidament, els sospitosos van ser traslladats immediatament al servei d'urgències de l'hospital de Figueres on els serveis sanitaris van retirar-los en embolcalls de làtex 170 grams de droga, 110 a un i 62 a l'altre, que va ser identificada com heroïna.

Les dues persones, de 41 i 37 anys, van ser detingudes per un suposat delicte contra la salut pública.