La CUP vol que l'Ajuntament de Girona es posicioni contra el desallotjament del bloc ocupat a Salt

38 diputats ja s'han posicionat en aquest sentit

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona proposarà un posicionament públic per part de l'Ajuntament de Girona contra el desallotjament del bloc de la PAH a Salt, previst pel proper 16 d'octubre. Així, de cares al ple municipal del 14 d'octubre la formació voldria que es debatés una moció reclamant a Interior l'aturada del procés de desnonament del bloc i la negativa dels Mossos d'Esquadra de fer efectiva l'ordre judicial, en la mateixa línia que ja van fer la setmana passada 38 diputats al Parlament.

La CUP ha fet arribar aquesta proposta als diferents grups municipals, amb la voluntat d'acordar un text que compti amb el màxim de suports en la propera sessió plenària. Segons el portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, "cal que les institucions reconeguin la tasca que està duent a terme la PAH", i s'ha mostrat convençut que "amb voluntat política poden trobar-se solucions per evitar el desnonament de les 43 persones que actualment viuen al bloc de Salt i garantir-los el dret a l'habitatge".

Finalment, la formació ha reafirmat la seva adhesió als actes organitzats els dies 15 i 16 d'octubre per evitar el desallotjament, i ha fet una crida ciutadana a secundar les convocatòries. La setmana passada el portaveu parlamentari de la formació, David Fernàndez, també va demanar des de la tribuna del Parlament la continuïtat de l'edifici de la PAH a Salt.