Unes 2.500 persones es manifesten en contra de les retallades que afecten l'Hospital de Blanes

Els organitzadors xifren en 4.000 els assistents

Unes 2.500 persones, segons la Policia Municipal de Blanes, i unes 4.000 segons els organitzadors s'han manifestat aquest diumenge pels carrers d'aquest poble de la Selva en contra de les retallades que s'estan aplicant a la sanitat i que afecten l'hospital d'aquest municipi.

Els manifestants han recorregut un llarg trajecte des de l'Hospital de Blanes fins a l'ajuntament del poble on han llegit un manifest. La mobilització, organitzada des del comitè d'empresa de l'hospital, volia servir per llançar un crit contra el trasllat del servei de cirurgia cap a Calella i la reducció de llits i habitacions. A mitjans del mes de setembre, el comitè d'empresa de l'hospital ja va organitzar una acampada davant del centre mèdic de Blanes per mostrar el seu rebuig a les retallades i canvis de serveis previstos des del pla de Reordenació Assistencial Territorial (RAT) entre els hospitals de Blanes i Calella.

Aquest diumenge, més de 2.500 persones han sortit al carrer per fer sentir la seva veu. La manifestació ha començat amb una marxa lenta de vehicles des de Lloret de Mar fins a la porta de l'Hospital de Blanes. Un cop allà, els manifestants han començat a caminar fins acabar davant del consistori del municipi.

La mobilització s'ha portat a terme sense cap incidents i ha recorregut uns tres quilòmetre passant per l'Avinguda Joan Carles I, l'avinguda Jaume I, la Rambla Joquim Ruyra, passant per la Plaça Catalunya i arribant al Carrer Ample. L'acte estava organitzat des del comitè d'empresa de l'hospital però ha rebut el suport de plataformes del territori, associacions de veïns del municipi, sindicats i partits polítics com ICV.