Detingut un fals policia amb cocaïna, marihuana, joies i armes al damunt

L'home, que va intentar fugir i es va resistir als agents de l'autoritat, ha estat deixat en llibertat amb càrrecs

Els mossos han atrapat un home de 45 anys, veí de Barcelona i de nacionalitat espanyola, que va intentar fer-se passar per policia amb una acreditació falsa. Els agents van poder-lo caçar després de rebre un avís sobre una possible baralla en un barri de Salt. Quan van arribar al lloc dels fets, els mossos van veure que dos homes fugien corrents i llançaven una bossa sota un vehicle.

Els agents van aconseguir enxampar a un dels dos homes i durant l'escorcoll van comprovar que portava una arma de foc simulada, una pistola elèctrica, una navalla, joies, diners i droga. El detingut, que va resistir-se, té antecedents policials i ha estat deixat en llibertat amb càrrecs. Els fets van succeir el passat 29 de setembre quan pels volts de les dues de la matinada, un patrulla de paisà dels mossos va ser alertada que hi havia una baralla al carrer Francesc Macià de Salt. Quan els agents van arribar al lloc, van veure com dos homes fugien corrents. Tot i identificar-se com a policies, els dos individus van continuar amb la fugida i van llançar una bossa sota un vehicle.

Durant la persecució, els dos homes es van separar i un d'ells va ser interceptat pels agents al carrer Sant Dionís d'aquesta localitat. Inicialment, l'home es va identificar com a membre del cos de la policia espanyola amb una acreditació falsa. Durant l'escorcoll, els mossos van comprovar que el detingut carregava una arma de foc simulada, una pistola elèctrica, un esprai de defensa, una navalla, sis anells - alguns d'ells amb or-, rellotges de diversa qualitat, sis embolcalls de plàstic amb cocaïna i una bossa de marihuana. L'home també portava dos telèfons mòbils i diners en efectiu.

Paral·lelament, una segona patrulla va localitzar la bossa que els individus havien llançat durant la fugida i que contenia marihuana. Durant la detenció, l'home es va resistir activament i, per això, se li va imputar un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

En total, el detingut portava uns 63 grams de cocaïna i 189 grams de marihuana. L'home va ser detingut per un delicte de tinença d'armes i explosius, usurpació de funcions públiques, tràfic de substàncies estupefaents i atemptat contra els agents de l'autoritat. El delinqüent, amb antecedents policials, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona l'1 d'octubre que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.