'Viatge a l’illa dels pingüins' i 'La Lola Vola', guanyadors dels premis Liberisliber a Besalú

La trobada d’editorials independents van concloure ahir el primer dia de fira amb un balanç positiu de públic

Satisfacció entre els organitzadors de la fira Liberisliber. Per quart any consecutiu autors, editors, llibreters i lectors han estat congregats a Besalú (Garrotxa) amb un balanç satisfactori de públic tot i les lleus precipitacions que van caure ahir.

En una gala celebrada al restaurant Can Quei, l’organització va entregar els dos premis que atorga Liberisliber a les publicacions més ben valorades de lectura adulta i infantil i juvenil. D’aquesta manera, Viatge a l’illa dels pingüins (Ed. Voliana), de Bernat Gasull, i La Lola Vola i altres històries horripilants (Ed. Takatuka), de Wilfred von Bredow, van ser guardonats amb els premis Liberisliber 2013 i Liberis Liber “Xic” 2013, respectivament.

Miquel-Àngel Codes, director de l’organització, va voler destacar, per una banda, “la passió i la diversitat” que expressa Viatge a l’illa dels pingüins. Per la seva banda, per l’elecció del guanyador de la categoria “Xic” els premis van comptat amb la col·laboració de Teresa Colomer, membre de l’equip de recerca GRETEL de la Universitat Autònoma de Barcelona, que va voler destacar l’originalitat del llibre pel seu caràcter “inesperat i macabre”  i per les seves dosis d’humor negre.

La programació compta al llarg d’aquest cap de setmana amb els autors Josep-Maria Puigjaner, Óscar Sipán, Nil Ventós, Lluís Solà, Salvador Giralt, Ester Andorrà, Xavier Díez, Pruden Panadès, Víctor Sabaté, Jordi Serra, Bernat Gasull, Jon López de Viñaspre i l'antropòleg i escriptor Adrià Pujol. En aquesta ocasió, Pujol presentarà el llibre Escafarlata d’Empordà (Ed. Sidillà) i, en primícia, Alteracions (Ed. Males Herbes). Dintre l’oferta d’activitats, l’organització ha volgut destacar la trobada entre editors i llibreters independents que es celebrarà avui a Besalú.