Forges, Joan Manuel Serrat i Eduard Punset entre els guardonats amb els premis LiberPress 2013

La cerimònia de lliurament se celebrarà el 17 d'octubre a l'Auditori de Girona

Forges, Jirí Menzel, Joan Manuel Serrat, Joan Guasp, Cartooning for Peace, Leo Bassi, Eduard Punset, els veïns del barri d'Angrois de Santiago de Compostel·la i Lise London són els guardonats amb els premis LiberPress 2013.

La llista de les persones i institucions reconegudes a la quinzena edició dels premis l'han feta pública aquest divendres el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, i el president de l'Associació LiberPress, Carles McCragh. La cerimònia de lliurament que organitzen l'Associació LiperPress i la Diputació de Girona se celebrarà el 17 d'octubre a l'Auditori de Girona.

L'humorista gràfic Antonio Fraguas 'Forges' serà guardonat amb el Premi LiberPress 2013 per la seva sòlida trajectòria professional. El jurat li valora el que considera una defensa constant dels veritables valors democràtics, de la solidaritat, de la tolerància i dels drets humans. 

De fet, durant l'acte per fer públics els guardonats, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, ha assenyalat que els premis "han de servir per ajudar els gironins a construir una societat més justa, més solidària i més conscienciada davant les injustícies i la falta de llibertats que tenen lloc encara ara i amb massa freqüència arreu del món".

Per la seva banda, el president de l'Associació LiberPress, Carles McCragh, ha assegurat que els agradaria comptar amb una "dotació molt més important". "Pel que es rep, crec que s'està fent una cosa molt important, perquè hi ha un plus de voluntarisme nostre i de la gent de la diputació" ha afegit McCragh.

D'altra banda, amb aquesta edició, es vol commemorar especialment els quinze anys de lliurament dels premis LiberPress amb un cartell que Jean Plantureux 'Plantu' ha realitzat per a l'ocasió. El dibuixant 'Kim' ha estat l'encarregat de posar la imatge als premis d'enguany.