Besalú acull la quarta edició de la fira literària Liberisliber

La trobada d’editorials independents es vol reivindicar apropant-se al món universitari

Liberisliber arriba aquest cap de setmana a Besalú amb la voluntat de consolidar-se com la fira de referència en l’àmbit de les editorials independents d’arreu de l’estat. Per aquest motiu, en la quarta edició de la trobada, els organitzadors han programat noves activitats que es sumaran a les d’anys anteriors. La fira posarà especial èmfasi en relacionar els protagonistes que fan possible que els llibres surtin a la llum. D’aquesta manera, autors, editors, llibreters i lectors, estaran en contacte en diverses activitats durant demà dissabte i  diumenge.

La programació destaca per l’activitat “In Corporis” que reunirà els lectors amb els autors Josep-Maria Puigjaner, Óscar Sipán, Nil Ventós, Lluís Solà, Salvador Giralt, Ester Andorrà, Xavier Díez, Pruden Panadès, Víctor Sabaté, Jordi Serra, Bernat Gasull, Jon López de Viñaspre i l'antropòleg i escriptor Adrià Pujol. En aquesta ocasió, Pujol presentarà el llibre Escafarlata d’Empordà (Ed. Sidillà) i, en primícia, Alteracions (Ed. Males Herbes).

Per altra banda, Liberisliber comptarà, com en edicions anteriors, amb el tast literari de vins “Liber de Vinis” i els recitals de poesia acompanyada de tast de xocolata en l’activitat “Rapsòdia”, a més de concursos i exposicions. L’oferta però no s’acaba aquí, ja que l’edició d’enguany comptarà amb la competició “Glosa Non Stop Besalú”, una prova d’enginy i improvisació entre experts en glosa catalana; “Simpòsium”, una trobada entre editors i llibreters independents, i una taula rodona amb membres del màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra. Per la seva banda, la fira celebrarà la gala Premis Liberisliber 2013. Aquest any, amb la novetat del premi “Xic”, una nova categoria dins els guardons de la fira, dedicada a la literatura infantil i juvenil.

Per a més informació es pot consultar el programa de la fira en PDF.