L'empresa que gestiona l'Espai Gironès passa a formar part de Blackstone

L'entrada del nou accionista no varia la propietat del centre comercial que pertany al grup d'inversió alemany CRI

Multi, líder en propietat, gestió i (re)comercialització de Centres Comercials d’alta qualitat a Europa, passa a formar part del grup d’empreses de Blackstone, convertint-se en una empresa de caràcter paneuropeu, orientada al creixement i centrada en la creació i gestió de riquesa.

Ken Caplan, responsable per a Europa de l’àrea immobiliària de Blackstone ha apuntat que “és un plaer donar la benvinguda a l’equip de Multi a la família Blackstone. La nostra adquisició contribueix a l’enfortiment de la posició financera de Multi, que compta amb alguns dels centres comercials de major qualitat de tota Europa. L’equip de Multi compta amb una excepcional trajectòria en el desenvolupament i gestió de Centres Comercials “per viure’ls” i ha obtingut excel·lents resultats en la creació d’espais que transformen les compres en un fet excitant, atraient als consumidors i a les marques més desitjades del món. Blackstone i Multi es plantegen junts un futur de creixement i oportunitats d‘expansió en el mercat Europeu”.

Per la seva banda, Dick van Well, president del consell d’administració de Multi, ha explicat que “és un honor entrar a formar part de Blackstone, que amb la seva posició al mercat de bens immobles li dóna a Multi l’oportunitat de continuar progressant en el seu historial d’èxits. Blackstone és un dels inversors més importants del mercat immobiliari, centrat en la creació de valor sobre el terreny en els camps de la gestió i les inversions”.

Finalment, Heino Vink, membre del Consell d’Administració de Multi, ha comentat que "l’adquisició de Multi per part de Blackstone confirma la qualitat dels seus actius, creativitat i dedicació dels nostres empleats per aportar valor als consumidors, comerciants i inversors. Estem ben posicionats per aprofitar les oportunitats d’augmentar el nostre portafolis i incrementar el valor dels Centres Comercials que tenim en propietat i gestionem, beneficiant als consumidors amb espais atractius en les comunitats locals”.

Des de 1982, els projectes de Multi, que habitualment han actuat com a motors per a la revitalització de les ciutats o les regions en les que s’ubiquen, han estat reconeguts internacionalment per la seva innovació, qualitat arquitectònica, respecte per la sostenibilitat i per l’entorn. Alguns dels premis recentment rebuts inclouen nombrosos ICSC, ULI, MAPIC i MIPIM pels projectes de Forum Estambul i Forum Màrmara a Turquia, Forum Duisburg a Alemanya, Almada Forum Portugal, entre altres. I la reconstrucció del centre de la ciutat a Rotterdam.

Actualment Multi és propietari o gestiona 56 centres comercials, que reben més de 330 milions de visitants a l’any que gasten una quantitat estimada de 3.2 bilions d’euros anuals en més de 5.200 botigues, restaurants i activitats d’oci. Multi compta amb més de 500 empleats treballant en diferents àrees de negoci, (gestió d’actius, desenvolupament i assessorament de negocis, etc.), i està actiu en 13 països europeus, incloent Turquia, on és el major propietari i gestor de Centres comercials.

Sobre Blackstone

Blackstone, fundada l’any 1991, és líder mundial en les inversions de bens immobles. Amb més de 64 bilions de dòlars de capital gestionat, el portafolis de Blackstone inclou hotels, oficines, comerç i propietats industrials i residencials als Estats Units, Europa Àsia. Alguns dels seus majors holdings inclouen: Hilton Worldwide, Equity Office Properties, els centres comercials Brixmore i el complex d’oficines londinenc de London’s Broadgate.

L’objectiu de Blackstone és aconseguir generar impactes econòmics positius de llarga durada per als inversors, les companyies en les que inverteixen i assessoren, i amb un caràcter més general, contribuir al benefici de l’economia global. A més de gestionar fons d’inversió immobiliaris privats, realitzem inversions centrades en l’equitat privada, solucions de fons de protecció, bons de grau d’inversió, “hedge funds”, i diferents tipus d’actius que provenen d’altres fons. Blackstone ofereix a més diferents serveis d’assessorament financer, incloent assessorament financer i estratègic, reestructuracions i reorganitzacions.