Tres encaputxats assalten un xalet a Platja d'Aro

Els lladres han amenaçat una parella amb navalles i una escopeta

Nou assalt violent a les comarques gironines. Tres lladres amb la cara tapada van entrar aquest dimecres al vespre en un xalet de la urbanització Vilar d'Aro, que es troba a cavall de Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, i van amenaçar una parella amb navalles i una escopeta. Els lladres, que es cobrien el rostre amb gorres i mocadors, van actuar pels voltants de les nou del vespre, a l'hora de sopar.

Els assaltants van lligar les dues víctimes, una dona francesa i un home d'una seixantena d'anys, van regirar la casa i van sostreure joies, diners i objectes de valor. Pel què ha transcendit, la quantitat de diners no era massa elevada. La policia ha obert una investigació per identificar els lladres. Els lladres violents han tornat a actuar i ho han fet repetint el patró dels darrers assalts a domicilis de les comarques gironines. Els lladres han escollit un xalet d'una urbanització aïllada on creien que els propietaris tenien caixa forta. 

Els fets van tenir lloc el dimecres pels volts de les nou de la nit. Tres homes amb la cara tapada amb gorres i mocadors van entrar a la casa, situada al capdamunt de la urbanització Vilar d'Aro, dins el terme municipal de Castell-Platja d'Aro. En aquell moment, la dona de la casa estava sopant acompanyada d'un amic i l'alarma de la casa estava desactivada.

Els lladres buscaven una caixa forta

Els lladres, que parlaven en castellà entre ells però amb accent estranger, van amenaçar la parella amb navalles i una escopeta i els van exigir que els obrissin la caixa forta. Fonts pròximes a la investigació, han explicat que a la casa no hi ha caixa forta. Tot i això, els lladres van regirar totes les estances del xalet perquè desconfiaven de la versió de la propietària. Mentre van estar removent la casa, van lligar les víctimes a una cadira per impedir que poguessin alertar la policia.

Els lladres van aconseguir fugir de la casa amb diners en efectiu, algunes joies i d'altres objectes de valor, deixant la casa completament regirada. Pel què ha transcendit fins ara, la quantitat de diners en metàl·lic que s'han endut no seria massa elevada.

Un cop els assaltants van marxar, la parella va aconseguir deslligar-se i va alertar en primer lloc la Policia Local de Castell-Platja d'Aro. A partir d'aquí, es van activar tots els protocols i unitats dels Mossos d'Esquadra també es van adreçar a la casa. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va haver d'atendre la dona per una crisi d'ansietat però no va caldre traslladar-la a un centre mèdic i va rebre l'alta al mateix domicili.

Aquest matí, els Mossos d'Esquadra han mantingut la casa acordonada i agents d'investigació han estat recollint proves i indicis a la casa que els ajudin a identificar els autors de l'assalt. També han estat prenent declaració a la parella. La propietària de la casa, d'origen francès i que viu només a temporades en aquest xalet, ha rebut la visita de diversos coneguts.