Un concert de pop pensat perquè pares i fills gaudeixen per igual

El Temporada Alta acull 'Orelles de xocolata', un projecte per reivindicar la música en directe per a tots els públics

Orella Activa, en coproducció amb el festival Temporada Alta, ha ideat un nou concepte d'espectacle familiar. Es tracta d'un concert adreçat a nens i pares però que defuig dels espectacles "infantilitzats".  'Orelles de Xocolata' incorpora tots els ingredients d'una actuació en directe per a adults: hi ha una banda que toca versions dels èxits més sonats del pop i les butaques es canvien per un espai lliure apte per ballar. 

La voluntat de les impulsores del projecte, Nora Escudero i Alícia Martínez, és aconseguir introduir els més petits en la dinàmica d'anar a un concert en directe i poder conèixer de primera mà quins instruments formen una banda i com sonen. Per fer-ho, però, també volen que els pares gaudeixin del concert i s'ho passin bé. 
A banda de la música i l'atrezzo (tot inspirat en l'estètica pop), l'espectacle incorpora l'actuació de les Estampades, dues artistes que combinen la dansa aèria amb d'altres discilines com el clown i que tenen com a principal missió aportar un element visual que aconsegueixi captar l'atenció dels més petits.

"Des d'Orella Activa sempre hem reivindicat que la gent escolti música en directe i amb aquest projecte volem no només que ho facin els grans sinó també introduir els nens en la dinàmica d'anar a un concert", explica una de les codirectores del projecte i presidenta del col·lectiu Orella Activa, Alícia Martínez, que afegeix que, treballant amb els més petits, també estan apostant "per crear nou públic objectiu".

L'altra impulsora del projecte, Nora Escudero, ha explicat que el concert està pensat sobretot per a pares que ja acostumen a consumir música en directe però que no troben opcions per compartir-ho amb els seus fills, més enllà dels espectacles amb música infantil. "La idea és que els fills puguin compartir la música que escolten els seus pares", ha detallat. A més, Escudero apunta que aquesta pot ser la primera experiència per a molts nens que, fins ara, tenen el concepte que la música és només allò que surt gravat des d'un mòbil o un equip de música. "Volem que vegin que la música la fan els músics", remarca. 

El concert repassarà onze temes coneguts del pop, des de Michael Jackson a Madona, o d'altres més moderns com Coldplay o Mika passant també per artistes de la "movida" com Alaska. Després d'una hora de concert, l'activitat finalitza amb una xocolatada a la que s'hi uniran els músics i, per tant, els més petits podran veure de prop els artistes que poca estona abans estaven pujats dalt l'escenari.

'Orelles de xocolata' s'estrena el diumenge 13 d'ocubre a les 12 del migdia al Centre Cívic de Sant Narcís. Com que les 220 entrades s'han esgotat, el festival ha programat una segona funció per aquell mateix diumenge a la tarda. La idea dels impulsors del projecte és repetir l'experiència amb altres estils musicals i poder exportar l'espectacle a més teatres.