Dos detinguts a Caldes de Malavella per tenir 185 plantes de marihuana

La Guàrdia Civil i la Policia Local van entrar al domicili i van comissar 150 quilos de la droga

Agents de la Guàrdia Civil de Girona, en col·laboració amb la Policia Local de Caldes de Malavella (Selva), han detingut dos homes de nacionalitat espanyola i de 19 i 46 anys per tenir una plantació de marihuana al domicili. La policia tenia sospites de que hi podia haver una importat plantació de marihuana en aquesta localitat i es va aconseguir un ordre judicial per poder registrar el domicili.

L'entrada es va fer el 25 de setembre passat i va permetre descobrir un cultiu amb 185 plantes de gran altura, una part de les quals ja havia estat arrencada i penjada per al seu assecat. També van comissar material per a la manipulació de la droga. Les investigacions van començar a principis del mes passat quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'una important plantació de marihuana en un domicili de Caldes de Malavella (Selva) des d'on es cultivava i es preparava la droga.

En el marc de l'operació 'Tardor', els agents van procedir a l'entrada i registre del domicili de Caldes de Malavella. Allà van descobrir una àmplia plantació que contenia 185 plantes de marihuana, una part de les quals ja havia estat arrencada i penjada per a l'assecat de la droga. També es va intervenir material per a la manipulació de la droga, com ara làmpades d'assecat.

Els agents van detenir dos homes, de 19 i 46 anys d'edat, de nacionalitat espanyola, com a responsables de la plantació. Per tot plegat, es van obrir diligències i es van entregar els detinguts i el material comissat al Jutjat en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

Un conductor enxampat a la Jonquera amb 13,5 quilos d'haixix

La Guàrdia Civil de la Jonquera va aturar el conductor d'un vehicle amb matrícula francesa que circulava en direcció a França. Després de la identificació del conductor, es va procedir a inspeccionar el turisme amb el que viatjava, moment en què es van descobrir diversos paquets sospitosos a sota dels seients de darrere i en un forat del compartiment del motor. El contingut va resultar ser haixix. Concretament, hi havia amagats 13,5 quilos.

Seguidament, els agents van detenir el ciutadà, de 22 anys i nacionalitat francesa, es van obrir diligències i es van posar a disposició judicial juntament amb el detingut i la droga intervinguda.