El Pavelló Santa Eugènia-Montfalgars de Girona entra en funcionament

El nou equipament respon a l’interès públic de disposar d’un espai esportiu per al centre educatiu i per al barri

El nou Pavelló Municipal d’Esports Santa Eugènia – Montfalgars ja està en funcionament. A l’espera que s’acabin petits arranjaments, l’equipament, situat al número 12 del carrer d’Enric Marquès Ribalta, ja ha obert les portes. Aquest projecte, que ha considerat les prescripcions determinades pel Consell Català de l’Esport, respon a l’interès públic de disposar d’un nou espai esportiu a la ciutat, tant per a l’ús de l’alumnat del centre docent Montfalgars com per a la possibilitat d’obtenir un nou equipament de barri en una zona amb una alta densitat de població.
 
“Amb aquesta obra es dóna resposta a una reivindicació històrica per part de l’escola Montfalgars, que reclamava des de feia temps poder tenir un gimnàs en condicions. Amb aquesta obra s’aconsegueix un nou equipament magnífic tant per l’escola com per al barri i la ciutat”, ha ressaltat la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs. Les actuacions que s’hi portaran a terme seran, majoritàriament, activitats del centre Montfalgars, en horari escolar, i de l’AMPA, activitats esportives de lleure i activitats físiques per a adults, fora d’aquest horari.
 
L’edifici té una superfície total d’uns 2.400 metres quadrats, que es divideixen en uns 1.800 metres quadrats a la planta baixa i uns 600 metres quadrats a la planta pis. A la planta baixa hi ha la zona de les pistes, els magatzems, els despatxos i els vestidors (4 per al públic i 2 per als àrbitres), a banda de la zona d’accés. A la planta pis hi ha les grades, una zona de serveis, el pati i algun magatzem.
 
L’execució del projecte s’ha fet en 5 mesos i mig. Durant el projecte constructiu de l’edifici, s’han tingut en compte una sèrie d’ajustos de prefabricació amb l’objectiu d’accelerar el procés d’execució i la reducció de costos. El pressupost total del projecte ha estat de 1.293.427’90 euros. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme i Activitats, Carles Ribas, ha ressaltat la “simbiosi” que s’ha portat a terme per primer cop en l’execució d’aquesta obra amb l’empresa Arcadi Pla. “Es tracta d’una nova manera de fer i de construir u equipament, amb la col·laboració màxima entre l’empresa pública i l’empresa privada per buscar el rendiment, l’eficàcia i l’eficiència de les obres”, ha ressaltat Ribas.