La PAH de Girona celebra els seus dos anys d'existència

Unes 170 persones han participat en un dinar de germanor que s'ha realitzat al bloc ocupat de Salt

Unes 170 persones han participat en un dinar de germanor al bloc ocupat de Salt per celebrar els dos anys d'existència de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona. La seva portaveu, Marta Afuera, ha ressaltat que l'entitat s'ha convertit en un "camí d'esperança" per a molta gent que ha estat "vexada, trepitjada i maltractada" pel sistema capitalista. "Hem demostrat que si les persones s'ajuden i cooperen entre si poden millorar la seva situació", ha afirmat. Afuera també ha celebrat que Girona i Salt treballin perquè el banc dolent cedeixi pisos per a lloguer social però ha destacat que no deixaran que "defensin ells sols" els interessos del poble perque no se'n refien.

El passat mes de setembre, la PAH de Girona va celebrar dos anys d'existència. Per commemorar-ho, l'entitat ha organitzat un dinar popular al bloc ocupat de Salt aquest diumenge que ha reunit a unes 170 persones, entre membres de la plataforma i veïns de la zona. Aquest aniversari arriba en un moment complicat per a la plataforma ja que el proper 16 d'octubre està previst que es desnoni el bloc ocupat de Salt on hi viuen 22 adults i 21 infants.

Tot i això, els activistes no perden l'empenta i han aprofitat aquest aniversari per crear una exposició fotogràfica que repassa els dos anys de la PAH de Girona i una mostra amb retalls de diaris i audiovisuals de les diverses accions que han realitzat. A més, han creat imans per recordar aquests dos anys de treball. "La PAH de Girona és un camí d'esperança per a molta gent, mostra que quan les persones s'ajunten poden enfrontar-se al sistema actual", ha assegurat Afuera. "Demostrem que amb la feina conjunta, l'autoajuda i la cooperació entre les persones és possible tirar endavant i millorar la situació de molta gent", ha afegit.

Segons la portaveu, la plataforma és un exemple que és possible viure d'una altra manera, deixant de banda la competència i el sistema capitalista. "Hem demostrat amb aquests dos anys que una petita organització unida pot anar creixent i que és clau la cooperació entre les persones", ha afirmat.

D'altra banda, Afuera ha celebrat la unió entre el consistori de Salt i Girona per treballar conjuntament per aconseguir que la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) - més conegut com a banc dolent- cedeixi pisos buits per destinar-los a lloguer social. "Fa mesos que demanàvem tenir una reunió amb el Sareb i amb l'Ajuntament de Salt, ara sembla que comencen a entendre que aquest és el camí però no estem disposats a deixar que ells defensin els nostres interessos", ha assegurat la portaveu. Segons Afuera, la població "ja ha vist què passa quan els polítics que no tenen els mateixos interessos que el poble volen negociar elements clau". "Ja hem vist el que passa, creen bancs dolents com el Sareb i per això exigim als alcaldes que ens permetin estar a les taules de negociació perquè hem vist que és la única forma que hi hagi canvis", ha ressaltat.

La portaveu ha ressaltat que demà, dilluns, realitzaran una roda de premsa davant de l'Ajuntament de Salt i explicaran el nombre de casos atesos que ha realitzat la PAH de Girona durant aquests dos anys i altres dades referents al bloc ocupat de Salt.