Detenen un conductor borratxo que va causar un accident a Fornells de la Selva

Dues persones van resultar ferides greus

Els Mossos han atrapat un home ucraïnès de 28 anys i veí de Lloret de Mar que va provocar un accident de trànsit a l'N-II, dins del terme municipal de Fornells de la Selva. El detingut conduïa begut, triplicant la taxa d'alcoholèmia, i va topar amb un altre cotxe on circulaven dues persones que van resultar ferides greus. Els agents li van imputar un delicte contra la seguretat viària i el jutjat ha decretat la seva llibertat amb càrrecs. En una altre actuació a Girona, els agents van detenir un conductor, veí de Salt, que circulava begut, va sortir de la via a la C-65, a Cassà de la Selva, i portava un carnet de conduir d'origen italià fals.

L'home no havia obtingut mai el permís per conduir. La primera actuació es remunta al passat 4 de setembre, al voltant de les dotze de la nit, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que s'havia produït un accident de trànsit per sortida de via a la carretera C-65, dins del terme municipal de Cassà de la Selva, al punt quilomètric número 17. Els agents es van traslladar fins al lloc dels fets i un cop allà van comprovar que el conductor, un veí de Salt de nacionalitat brasilera que havia resultat il·lès, presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Per això, van efectuar-li la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,85 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat.

Per aquest motiu, els agents li van imputar un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l'alcohol. A més, el conductor es va acreditar amb un permís de conduir italià. Els agents van sospitar que es tractava d'un carnet fals i van obrir una investigació per comprovar-ho. Després de l'estudi del document, el 17 de setembre els agents del Grup de Recerca i Documentació del sector de trànsit de Girona va determinar que el carnet era fals. Per això, els mossos també li van imputar un delicte contra la seguretat del trànsit per circular sense haver obtingut mai el permís de conduir i un altre delicte per falsificació de document públic.

Condueix begut i causa un accident greu a l'N-II

La segona actuació dels agents a les comarques gironines va succeir el passat 21 de setembre. Aquell dia, es va produir un accident de trànsit entre dos vehicles a l'altura del punt quilomètric 710 de l'N-II dins del terme municipal de Fornells de la Selva. En aquell cas, un conductor que circulava begut va xocar contra un altre cotxe on viatjaven dues persones. Com a conseqüència de la topada, les dues persones implicades en l'accident van resultar ferides greus mentre que el detingut va resultar il·lès. En fer-li les proves d'alcoholèmia, el conductor - de 28 anys, nacionalitat ucraïnesa i veí de Lloret de Mar- va donar un resultat positiu de 0,85 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, triplicant el límit màxim permès.

Per tot això, els agents van detenir el conductor per un delicte contra la seguretat viària i va passar a disposició judicial del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el 22 de setembre. El jutjat va decretar la seva llibertat amb càrrecs.