Lloret de Mar i Blanes oferiran una programació teatral conjunta

L'objectiu és afrontar la conjuntura econòmica i visualitzar el potencial teatral al sud de la Costa Brava

Els Teatres Municipals de Lloret de Mar i Blanes han unit esforços per primera vegada per oferir una trentena d'espectacles aquesta temporada. Entre l'octubre i el desembre el Teatre de la Costa Brava Sud portarà als dos municipis una programació que inclou obres com '9 maletes', amb Mercè Sampietro, o 'Estúpids', amb Ferran Rañé. La iniciativa fa front a la conjuntura econòmica, però alhora persegueix l'objectiu de visualitzar el potencial que té l'escena teatral al sud de la Costa Brava.

El primer tret del programa es dispara el 29 de setembre amb l'espectacle infantil 'Hansel i Gretel' a Blanes. El 4 d'octubre serà torn per a Lloret de Mar amb l'espectacle 'Impro-Show'. Onze títols professionals d'un total de vint-i-nou configuren la primera programació conjunta que, d'octubre a desembre, oferiran Blanes i Lloret de Mar. Després de 'Hansel i Gretel' i 'Impro-Show', els dos espectacles següents tindran lloc a Blanes. Són 'El Sexe dels Àngels' i '9 Maletes'. Un altre dels muntatges destacats és 'Stockmann', adaptació lliure del clàssic d'Ibsen 'Un enemic del poble'.

'Solfatara', un altre dels espectacles programats, arriba amb l'aval dels premis que ha obtingut, el primer Premi del Jurat i Premi del Públic al BE Festival de Birmingham (2012) i el Premi a la millor direcció i al millor actor a l'Skena Up Festival de Kosovo (2012). Es tracta d'un espectacle inspirat en els llibres 'Fragmentos de un discurso amoroso' de Roland Barthes i 'Anatomía del miedo' de José Antonio de Marina.

El director Marc Chornet presentarà el 22 de novembre a Lloret 'Flors Carnívores' d'Anna Maria Ricart, i l'actor Ferran Rañé portarà a escena el 29 de novembre 'Estúpids'.

D'altra banda, l'espectacle 'El Policía de las Ratas', basat en el conte homònim de l'escriptor xilè Robeto Bolaño, forma part de l'homenatge que Blanes fa durant tot l'any a l'autor de '2666'.

A l'abast de tothom

Propostes teatrals de gran qualitat, a preus assequibles. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat Teatre de la Costa Brava Sud, que ha abaratit un 10% els preus de les entrades respecte l'any passat.

Una altra iniciativa per aconseguir aquest objectiu és afavorir els col·lectius més desafavorits. Per exemple les persones a l'atur dels dos municipis tindran un preu especial a les entrades de tres euros.