Marta Carrasco porta el seu nou projecte al Temporada Alta

'Bijoux (B Flowers)' obre la programació de dansa

La coreògrafa Marta Carrasco obrirà la programació de dansa de Temporada Alta - Festival de Tardor de Catalunya Girona / Salt el pròxim 5 d'octubre a la Sala La Planeta amb el seu nou projecte 'Bijoux (B Flowers)'. Un muntatge que s'endinsa en la complexitat humana, com ha explicat Carrasco en declaracions a l'ACN, i que se centra en la vida i mort de les flors.

"Amb aquest espectacle he delirat tot el que he volgut i espero que el meu deliri no sigui només per mi", ha assegurat Carrasco. Després del Temporada Alta, es podrà veure al Teatre Tantarantana, del 10 al 27 d'octubre, a la Sala Maria Plans de Terrassa, 20 d'octubre, a Mèxic, Tolosa, Lasarte/Oria, Torí/Itàlia, i Segòvia. La coreògrafa ha destacat que la primera que va començar a pensar amb les flors és quan va escoltar al ministre de Cultura, José Ignacio Wert, i la primera paraula que li va venir al cap va ser "capullo". Ha apuntat que les flors es tallen i es posen en un gerro per fer bonic i són un símbol de la bellesa. "És un paral·lelisme amb les dones i la seva complexitat", ha apuntat. 

Carrasco ha destacat que les flors són complexes com la vida, la dona i la humanitat mateixes". "Parlem de les flors, però les flors són les dones, la humanitat i el moment en que estem vivint", ha dit. De fet, ha ressaltat que no es parla de l'actualitat rabiosa perquè l'avorreix i ja ho fa tothom. "Torno a tocar un cop més una cosa tan fascinant i terrible com la complexitat humana i sobre tot les dones i les flors". La coreògrafa volia parlar de les flors en aquest moment difícil per a tots en general i per la cultura.

L'artista ha dit que l'espectacle consta de moltes imatges i busca i elabora "com una artesana obsessiva". A 'Bijoux (B Flowers)' està tot detallat i ha reconegut que hi ha coses que prefereix no assajar. Carrasco ha dit que al muntatge hi ha molt moviment i treballa amb dos artistes: Anna Coll i Major Cordonet. Ha assenyalat que cada muntatge organitzat per ella té mil lectures depenent qui ho vegi: del seu bagatge, de la vida i de l'edat. "M'agraden els espectacles propers i que toquen a la gent", ha assegurat, al temps que ha indicat que aquest n'és un d'ells. Ha remarcat que 'Bijoux (B Flowers)' és molt visual. 
Ha assegurat que a l'espectacle hi ha un punt d'esperança a través d'un text que Joan Salvat-Papasseit quan diu que 'Res no és mesquí', una frase que es repeteix.

Coproducció

'Bijoux (B Flowers)' és un dels 18 espectacles de creadors catalans que coprodueix el Festival temporada Alta i, en aquest cas, amb el CAET (Centre d'Arts Escèniques de Terrassa) i el CCVV.

Carrasco ha reconegut que li feia molt feliç poder obrir el Temporada Alta - Festival de Tardor de Catalunya Girona / Salt i que el seu director artístic, Salvador Sunyer li tingui tanta confiança. "Sempre confia en mi com Julio Álvarez -director artístic del Tantarantana- i Pep Pla -director del CAET-".