Detingudes quatre persones per cultivar plantacions de marihuana a Masarac

En total es van localitzar 442 plantes repartides en tres plantacions

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres i la Guàrdia Civil de la Comandància de Girona van detenir el passat 18 de setembre a Masarac (Alt Empordà), quatre persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública. Els detinguts són un home de 22 anys, veí de Figueres i de nacionalitat marroquina, un home de 62 anys, veí de Masarac i de nacionalitat espanyola, un altre home de 22 anys, veí de Figueres i de nacionalitat espanyola, així com un menor d’edat.
 
Els fets es remunten al passat 18 de setembre quan agents de paisà de la comissaria de Figueres estaven fent un patrullatge a peu, ja que tenien informació que al voltant d’una masia de la població de Masarac hi hauria una plantació de marihuana.
 
A la tarda del mateix dia, els agents van localitzar una plantació amb un total de 62 plantes de marihuana, d’una alçada de 1’90 metres aproximadament. Aquesta plantació estava envoltada per una tanca i tenia instal·lat tubs de reg. Els mateixos agents, en pocs minuts, van descobrir una altra plantació amb 150 plantes, que també feien uns 1,90 metres d’alçada. Els agents van localitzar enmig d’aquesta plantació una tenda de campanya amb un home vigilant.
 
Els mossos, després d’identificar aquesta persona i comprovar que feia tasques de vigilància, el van detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.
 
Els investigadors van saber que els responsables de la plantació serien els propietaris d’aquesta masia i també se’ls va imputar el mateix delicte contra la salut pública. Aquestes dues persones, juntament amb un menor, ja havien estat detingudes durant matí del mateix dia 18 de setembre per efectius de l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de La Jonquera, després de la localització d’una altra plantació de marihuana, també a Masarac. En aquesta plantació es van localitzar 230 plantes de marihuana.
 
Per part de la Unitat de la Guàrdia Civil es va demanar al Jutjat de Figueres en funcions de guàrdia una autorització d’entrada i escorcoll a la masia. Durant l’escorcoll es van intervenir 12 plantes més i 5 quilograms de marihuana, preparada per a la seva distribució, a més de diferents estris pel cultiu d’aquest tipus de substància.
 
Els tres detinguts, que no tenien antecedents, van passar el dia 20 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs de dos d’ells i l’ingrés a presó del veí de Figueres i nacionalitat marroquina.
 
Pel que fa, al detingut menor d’edat va quedar sota custodia dels seus tutors legals i passarà a disposició de la Fiscalia de Menors en funcions de Guardia quan sigui requerit.