Creu Roja de Figueres dóna esmorzar a vuitanta nens de dos casals d'estiu

L'entitat detecta un augment de les actituds incíviques d'usuaris de piscines i platges que no fan cas de les normes

La Creu Roja de Figueres ha donat aquest dimarts les dades de balanç del 2013. Entre les activitats destacades, hi ha el finançament per primer cop dels esmorzars de 80 nens que durant els mesos de juliol i agost han assistit al casal d'estiu organitzat a dos centres, al Col·legi Anicet de Pagés i el de Josep Pous i Pagés.

Segons ha explicat la presidenta de l'entitat, Roser Llevat, la mesura es va prendre amb la col·laboració de Serveis Socials i l'Ajuntament de Figueres, que van decidir que calia garantir aquest àpat atès que aquells mesos els nens no anaven a l'escola i per tant no es quedaven a dinar al centre. Des de l'entitat, també han explicat que ja estan treballant conjuntament per decidir si cal emprendre altres mesures similars per l'any 2014 pensant en aquest col·lectiu vulnerable.

En relació a altres anys, també han augmentat les necessitats bàsiques d'usuaris que recullen kits d'higiene -se n'han repartit 84- en el que portem d'any i paquets de bolquers -un total de 120- o llet en pols. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, ha explicat que des de l'any 2007 el nombre d'usuaris en situacions "d'emergència social" han augmentat "de forma exponencial". En aquest sentit, ha afirmat que si les xifres continuen a l'alça estudiaran com afrontar-ho amb l'ajuda d'altres entitats amb qui cal seguir treballant per "unir esforços".

Aquest any, Creu Roja també ha ofert altres serveis com ara el préstec de productes d'ortopèdia, la gestió del servei de teleassistència -se n'han tramitat 76- o el servei d'acollida a immigrants i refugiats, que ofereix assessorament i col·laboració amb el Centre de Distribució d'Aliments de la ciutat. Fins a l'1 de setembre, s'han atès a 140 persones.

En l'àmbit de socors i emergències, l'entitat ha fet 688 assistències a la platja d'Empuriabrava i 1.876 a l'Escala, els dos punts on té assignada la vigilància, juntament amb la piscina municipal de Figueres. La presidenta de l'entitat ha explicat que enguany han detectat també un augment de l'incivisme per part d'usuaris que no fan cas a les normes establertes -fumen i mengen a les instal·lacions- o que fan cas omís a la senyalització de banderes.

Pel que fa a la formació, aquest any Creu Roja de Figueres ha instruït a 148 persones en cursos de salut, com ara de primers auxilis o d'ús de desfibril·ladors. Aquesta entitat compta actualment amb 150 voluntaris a la ciutat i amb 2.000 socis. A l'Alt Empordà hi ha quatre oficines locals, organitzats per assemblees, que abasten 41 municipis a banda de Figueres.