Vila assegura que el tram de la C-32 entre Blanes i Lloret s'ha desencallat

El conseller de Territori ha explicat que l'obra tindrà un pressupost de 60 milions d'euros que assumirà Abertis

La prolongació de l'autopista C-32 entre Blanes i Lloret de Mar s'ha desencallat i serà una realitat aquesta legislatura. L'obra tindrà un pressupost de més de 60 milions d'euros que assumirà Abertis. Ho ha anunciat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en una entrevista a l'informatiu Catalunya al dia - Girona de Catalunya Informació.

Aquesta autopista s'acaba a Palafolls, al Maresme, i fa anys que es reclamava que es prolongués vuit quilòmetres més fins a Lloret de Mar. Finalment s'ha arribat a un acord amb Abertis per fer una inversió que, segons el conseller Santi Vila, tindrà el seu rendiment: "Aconseguirem majors fluxos a la C-32, i per tant aconseguirem, en definitiva, també anar pacificant fins i tot l‘N-II en el seu tram més pròxim al litoral del Maresme, que continua tenint una excessiva utilització i, per tant, massa riscos de sinistralitat i de problemes." Aquest nou tram entre Blanes i Lloret no serà de pagament, si només es fa aquesta distància.

Santi Vila ha explicat que les obres podrien començar l'any que ve i que la previsió és que estiguin acabades a finals de legislatura. Vila ha afegit que a mitjà termini l'objectiu és entroncar aquesta carretera amb l‘N-II: "Espero també que abans de final d'any puguem saber si amb certesa podrem desdoblar l‘N-II d'una tacada o no. És un tema molt difícil perquè tota la nostra energia està posada a poder trobar un sistema de finançament que ho faci sostenible, però en aquests moments el diàleg amb el Ministeri de Foment és molt franc i molt intens, i estem treballant per, en definitiva, buscar una solució que s’assemblarà molt a la que va fer possible el desdoblament de l'Eix Transversal en el seu moment."

El conseller de Territori  també ha dit que, un cop licitades les obres de l'accés nord de l'AP-7 a Figueres, haurien d'estar acabades per Nadal: "Previsiblement aquesta obra ha d'estar acabada per Reis. Pot ser que es demori una mica, no se sap mai, però un cop s'hi posin, crec que necessiten uns 4 mesos o 4 mesos i mig. Per tant, si aquesta tardor comencen, el mes de gener és una obra que hem de poder inaugurar i celebrar, perquè també era una espina que teníem clavada des de fa molts anys."