Més marge per les terrasses a Girona

El consistori estudiarà tornar a obrir-les mitja hora més durant la setmana de Fires tal i com reclama el sector

Aquest divendres passat el consistori gironí es va reunir amb empresaris de l'oci nocturn i restauradors on va donar a conèixer que no tenia previst allargar fins a Fires l'horari especial de les terrasses tal i com demanava el sector. Tot i això, aquest diumenge, l'equip municipal no ha tancat la porta a oferir mitja hora més durant la setmana de les Fires de Sant Narcís.

La tinenta d'alcalde i regidora d'Ocupació i Promoció de Girona, Marta Madrenas, ha comentat que valorarà la proposta de la Fecasarm d'obrir mitja hora més les terrasses tal i com s'ha fet durant l'estiu per millorar la facturació. "Ho valorarem i estudiarem i prendrem una decisió que intentarem que sigui el més consensuada i àmplia possible", ha detallat.

En aquest sentit, Madrenas ha assegurat que des del consistori esperen reunir-se més sovint i periòdicament amb el restauradors i empresaris de l'oci nocturn gironí per analitzar com ha funcionat la prova pilot durant aquest estiu, veure què ha anat bé i què no i trobar solucions que satisfacin veïns i empresaris. En aquest sentit, la regidora ha assegurat que busquen el màxim "consens global" i ha comentat que encara no disposen de totes les dades per valorar com ha funcionat el primer estiu amb l'aplicació del nou horari de terrasses. "Cal recollir totes les dades i amb temes d'aquesta importància no es pot treballar amb intuïcions, fa falta temps", ha insistit.

D'altra banda, des de la Fecasarm, el secretari general de la federació, Joaquim Boadas, ha celebrat la bona predisposició del consistori i esperen que la seva proposta pugui tirar endavant. "Són dies de gran afluència de visitants i l'ampliació horària ens permetria facturar més", ha assenyalat. En aquest sentit, Boadas ha lamentat que l'equip de govern municipal es negués a mantenir els trenta minuts extres de les terrasses fins a les festes de la ciutat tal i com havien demanat. "La prova pilot va acabar el 14 de setembre però allargar-ho hauria ajudat al sector", ha conclòs. Les fires de Sant Narcís d'enguany es realitzaran del 25 d'octubre al 3 de novembre.