El Girona cau contra Las Palmas en la primera derrota a Montilivi

Els gironins perden el primer lloc a la classificació (0-2)

Aquest Girona no podrà presumir d’haver aconseguit el millor inici de la història del club. La derrota a casa contra Las Palmas, la primera de la temporada, ha impedit, a més, que els de Ricardo Rodríguez no puguin sumar tres punts que els hagués col·locat colíders. I això que el Las Palmas, millor en quant al control de la esfèrica, ha vist com el Girona gaudia de les clares ocasions de gol. Els de Ricardo Rodríguez, menys controladors però més perillosos que el rival, han fet més mèrits de cara a porta per avançar-se en el marcador davant d’una de les plantilles amb més opcions ofensives de la categoria. Sense por, els blanc-i-vermells han pressionat la sortida de pilota dels de Sergio Lobera i, a través de recuperacions de pilota al mig del camp, s’han apropat a l’àrea de Barbosa. El primer en intentar-ho ha estat Eloi Amagat, que després d’una bona jugada personal, ha provat un xut des de la frontal que gairebé acaba al fons de la xarxa (7’).

La línia defensiva més avançada del Las Palmas també ha ajudat els catalans, que han trobat més espais per culminar les jugades d’atac. Al 21, Felipe ha aconseguit fer un xut al pal curt del porter, que finalment ha atrapat Barbosa. Només dos minuts després, el Girona ha gaudit d’una jugada enrevessada dins l’àrea, que finalment ha acabat en res, però que tant Felipe com Gerard Bordas podrien haver aprofitat per provar superar el porter del conjunt canari.

Davant les ocasions del Girona, el Las Palmas només ha pogut respondre amb un parell d’internades a l’àrea contrària. Primer, al 32, amb una centrada de Castillo rematada per Tato que gairebé acaba al fons de la porteria de Becerra. Al 41, Apoño també ha provat superar el porter de Badalona, però la seva canonada ha marxat per sobre del travesser.

El descans acaba amb el perill local

Després del pas per vestidors, el Girona no només volia les ocasions, sinó també el control. Si a la primera part Las Palmas s’ha fet amb l’esfèrica, durant la segona meitat els de Ricardo han intentat donar un pas endavant. Tot i així, el pas dels minuts ha evidenciat que no ho han acabat d’aconseguir, ja que el guió ha tornat a ser semblant: domini del Las Palmas i contracops del Girona. La única diferència, però, ha estat que els de Ricardo han deixat de portar el mateix perill.

Un fet que ha servit per donar moral a l’equip canari que, en l’únic xut entre els tres pals, ha vist com el marcador es posava a favor al minut 81. Ha estat, precisament, després de robar una esfèrica al mig del camp, una acció que el Girona ha repetit força. La pilota ha arribat a peus de Máyor que, en possible fora de joc, ha fet el 0-1. Un cop dur per a un equip que ho ha intentat fins al final i que ha tingut l’empat en un córner rematat per Migue a les acaballes del partit. Finalment, però, un penal de Juncà sobre Asdrúbal ha estat transformat per Apoño (90’) i ha acabat amb qualsevol esperança d’empat.