60.000 euros per construir uns lavabos públics a la plaça Sant Domènec de Girona

L'Ajuntament calcula que els treballs estaran enllestits en dos mesos

L'equip de govern de l'Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment el projecte d'instal·lació d'uns lavabos públics a la plaça Sant Domènec. Els treballs, que tenen un pressupost de 60.469 euros, estaran enllestits en el termini d'uns dos mesos i ocuparan uns 18 metres quadrats.

Segons el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, la construcció d'aquest servei respon a "una demanda històrica" d'un barri "d'elevat valor patrimonial" que cada dia rep una gran afluència de visitants. Els lavabos, una peça de dues unitats, es construiran amb materials com pedra, fusta, acer i tenint en compte la seva integració dins del conjunt històric.

El consistori ha detallat en un breu comunicat, l'ajuntament vol respectar al màxim l'entorn monumental d'aquest espai tant singular i no alterar el caràcter paisatgístic del conjunt de la plaça.

Per això, el projecte s'ha redactat amb la voluntat d'ubicar els serveis en un emplaçament que fes possible minimitzar el seu impacte visual. D'altra banda, també es comprovarà que les obres no afectin les possibles restes arqueològiques que hi puguin haver en el subsòl.