La rehabilitació de la muralla de Llagostera serà una realitat aquest novembre

Els treballs, pressupostats en 249.999,69 euros, començaran d'aquí a poc més de trenta dies

El municipi de Llagostera licitarà aquest mes de juliol les obres de rehabilitació de les antigues muralles del municipi que podrien estar acabades el proper mes de novembre segons ha explicat a AraGirona.cat l'alcalde de la població, Fermí Santamaria. Els treballs, que compten amb un pressupost de  249.999,69 euros estarà finançat a través de fons FEDER (120.000 euros), el programa 'Reviure les velles ciutats' d'INCASOL (120.000 euros) i el consistori (5.000 euros). Segons Santamaria, aquesta actuació ha de servir per 'dignificar encara més el casc antic després de la remodelació dels carrers', assegura.

Segons el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Llagostera, Eduard Galobardes, l'objectiu d'aquests treballs és 'crear un pol d'atracció, canviar la imatge de la població pels visitants i els propis llagosterencs, revitalitzar el barri i la dinamització econòmica de tot el municipi', ha dit. El projecte se centra en la restauració de la part de muralla compresa entre els carrers del Fred i Processó, mentre que també es crearà una zona verda davant del mur i que actualment s'utilitza com aparcament de vehicles. 

Nova senyalització

Una vegada finalitzi la rehabilitació de la muralla l'Ajuntament procedirà a col·locar uns cartells explicatius al llarg del municipi. 'Tenim pendent d'instal·lar els cartells amb la història de la muralla i la fortificació. De moment n'hem situat un al mirador que indica els diversos cims que es poden veure des de Llagostera', ha informat Santamaria. Segons el batlle també serà necessari senyalitzar millor els aparcaments dissuasius per tal que es pugui convertir el centre del casc històric en una zona més peatonal però apunta que és 'impossible' pacificar al 100% el trànsit a l'interior ja que resulta 'imprescindible' poder-hi accedir en cotxe per molts veïns.