Amenacen un menor d'edat per treure-li informació i entrar a robar a casa el seu oncle

Els Mossos d'Esquadra han resolt dos robatoris en cases de Llagostera i ha detingut tres joves

Dos robatoris de finals d'agost en cases de Llagostera han quedat resolts el mateix dia, aquest dimecres. Un dels robatoris es remunta al 28 d'agost. Aquella tarda, dos joves veïns de Llagostera van arribar a la plaça del Castell en moto. Quan van veure un menor de 15 anys que buscaven, van baixar del vehicle, se li van apropar i el van tirar a terra mentre, amb coaccions i amenaces, li demanaven informació sobre els objectes de valor que un familiar seu, el seu oncle, tenia a casa.

Com que el jove es negava a donar-los informació, van treure un esprai i el van amenaçar amb ruixar-lo als ulls si no els deia on guardava el seu oncle les coses de valor. El jove va continuar guardant silenci. Finalment, els dos delinqüents el van deixar marxar, però abans el van amenaçar amb fer-li mal si explicava a algú què havia passat.

Aquella mateixa nit, uns lladres van entrar al domicili del seu oncle, una casa també de Llagostera. Els lladres es van endur un portàtil, una maleta, l'antena parabòlica i unes arracades d'or.

D'entrada, les víctimes no van presentar denúncia, i els Mossos no van tenir coneixement del cas fins el dia 5 de setembre. Aquell dia, una patrulla de la Policia Local de Llagostera va veure un jove fent una maniobra evasiva amb la moto. El van aturar, identificar i van decidir fer un escorcoll preventiu de la moto. Li van trobar un parell de guants de làtex, tres parells de guants normals, dos tenalles, un tornavís, una llanterna, dos bufs i un esprai il·legal.

A més, conduïa sense assegurança i amb l'ITV de la moto caducada. La policia el va denunciar per aquests fets i per tinença d'arma prohibida. Van enviar els objectes intervinguts -l'esprai-, als Mossos d'Esquadra que el van poder relacionar amb el robatori i van detenir els dos joves. Tots dos són veïns de Llagostera i tenen antecedents. El de 19 anys és d'origen marroquí i el de 23 anys de nacionalitat espanyola.

Robatori en una urbanització

El mateix dimecres, els Mossos d'Esquadra van detenir un altre jove implicat en un robatori a Llagostera. El 21 d'agost, una patrulla dels Mossos d'Esquadra que feien tasques de vigilància en urbanitzacions de la població, van aturar un vehicle en una rotonda d'accés a la urbanització Selva Brava. Dins el cotxe hi havia dos joves, que no anaven identificats.

Els Mossos van escorcollar el vehicle i van trobar un generador elèctric, una motoserra i 34 electrodes per soldar. Com que aleshores no tenien cap denúncia ni evidència de robatori, els van dur fins a comissaria per identificar-los i després els van deixar marxar.

El 30 d'agost, el propietari d'una segona residència de la urbanització Font Bona va denunciar que li havien entrat a robar i s'havien endut un generador, una motoserra i els 34 electrodes. Els lladres van entrar escalant pel garatge.

Els Mossos d'Esquadra van detenir un dels delinqüents dimecres. Es tracta d'un veí de la població de 21 anys, amb antecedents i nacionalitat espanyola. L'altre identificat ha fugit del país. Han emès una ordre de crida i cerca contra ell.

Tots els detinguts van passar a disposició judicial dijous i van quedar en llibertat provisional per un delicte de robatori amb força a l'interior de domicili.