El ple de la Diputació de Girona nomena al substitut d'Amargant

L'equip de govern s'ha quedat sol defensant la proposta perquè PSC i ERC s'han abstingut

La Diputació de Girona ha nomenat el periodista Albert Vilar nou cap de comunicació. Vilar, que tindrà càrrec de confiança, substitueix el funcionari Josep Maria Amargant, que a partir d'ara només s'encarregarà de la tasca de protocol.

El president, Joan Giraut, ha reiterat que es tracta d'una "aposta personal". L'equip de govern s'ha quedat sol defensant la proposta perquè tant el PSC com ERC s'han abstingut.

Un dels punts de l'ordre del dia ha servit per dividir les àrees de protocol i comunicació, fins ara unides, i en un altre punt han nomenat Vila nou cap de premsa. S'incorporarà al càrrec dilluns. Amargant ja ha impugnat la decisió per la via judicial presentant un recurs contenciós.

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va signar el 28 de juny el decret que apartava Josep Maria Amargant de les seves atribucions com a cap de premsa. Amargant, que és funcionari de carrera, continua essent el responsable de protocol però per decisió de Giraut deixa de ser l'encarregat de les relacions amb els mitjans.

El president ha reiterat que es tracta d'una decisió personal, desvinculada de directrius o d'ordres de partit, i que l'ha pres perquè va perdre la confiança en Amargant en el terreny personal. Giraut ha assegurat que no vol que es vinculi la figura d'ell com a president de la Diputació amb la d'Amargant, que és protagonista destacat en l'anomenat 'cas Torramadé' i que ha criticat públicament l'ús que fa Unió Democràtica de Catalunya (UDC) dels assessors que té a la Diputació de Girona.

En el ple d'aquest dijous, han segellat la decisió perquè han aprovat un punt que divideix l'àrea de comunicació de la protocol i un altre punt de l'ordre del dia ha servit per nomenar el periodista Albert Vilar nou cap de comunicació. Vilar entre a la Diputació com a assessor. PSC i ERC s'han abstingut perquè asseguren que entenen la decisió però no la comparteixen, i creuen que dins la casa hi ha altres professionals que podrien haver assumit la tasca correctament sense haver de contractar un nou càrrec de confiança.

Fons de contingència

El ple d'aquest dijous també ha aprovat, aquest cop per unanimitat, traspassar 3.150.000 euros del fons de contingència -creat per fer front a imprevistos- a la partida d'ajut als ajuntaments. El vicepresident Miquel Noguer ha explicat que el fons es va crear amb 6 MEUR i que actualment encara hi queden 3,2 MEUR. Com que els ingressos fins a finals d'any estan garantits, han decidit traspassar gairebé tots els diners, excepte 98.000 euros per si calguessin, a la partida d'ajuda als ajuntaments.

El punt ha entrat a l'ordre del dia per la via urgent i ha quedat aprovat per unanimitat.