La fira Orígens d'Olot supera els 6.300 visitants en la seva dotzena edició

Una cansaladeria de la Cerdanya s'endú el premi a millor botifarra catalana

El Recinte Firal d’Olot (Garrotxa) ha acollit aquest cap de setmana la 12a edició d’Orígens, una fira que ha consolidat la seva posició com a referent en l’àmbit agroalimentari. Més de 6.300 visitants han passat per Orígens, igualant la xifra de l’any passat.

Els tiquets de tast, amb un total de 53.500 vendes, també han mantingut els registres de l’edició anterior. Els 60 estands de productors participants han destacat per la satisfacció general, ja que molts d’ells han esgotat les existències i han assenyalat una despesa mitjana per visitant de 50 euros.

Antoni Vigo Pubill, de la xarcuteria Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya, ha estat el guanyador del 3r Concurs Nacional de Botifarra Catalana, amb mencions especials a productors de l’Estartit, La Seu d’Urgell i Moià. Paral·lelament, l’Aula de Cuina ha comptat amb xefs destacats com Marc Ribas, Borja Sierra i els germans Juncà, que han protagonitzat sessions aclamades pel públic.

Tast de productes gironins i de proximitat

Un dels punts forts de la fira ha estat el tast a cegues de productes amb el segell Girona Excel·lent, amb la participació de la diputada Imma Muñoz. També s’han realitzat activitats per promoure aliments ecològics i productes emblemàtics del Pirineu.

Presència institucional

El conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, ha visitat Orígens, acompanyat per l’alcalde d’Olot, Josep Berga, i altres autoritats. La comitiva ha destacat la importància de fires com aquesta per enfortir el sector agroalimentari català.

Perspectives de futur

Amb el suport de la Diputació de Girona i altres institucions, Orígens manté el compromís de promoure el producte local i sostenible, consolidant-se com una cita imprescindible per a productors i consumidors.

Per a més informació sobre la fira i les activitats futures, es pot consultar el web oficial d’Orígens.