Quatre encaputxats assalten i lliguen un matrimoni a un mas de Vilobí d'Onyar

Una mare i una filla de Cassà també són víctimes dels lladres violents

Dos nous assalts violents a les comarques gironines en una setmana. L'últim cas va tenir lloc la nit de dilluns al mas Can Tribana de Vilobí d'Onyar (Selva).

Allà, el propietari estava endormiscat mirant la tele quan quatre homes el van abordar i el van lligar. Els lladres buscaven diners en efectiu i l'home els va acabar lliurant un sobre amb uns 900 euros. Poc després, quan va arribar la dona, també la van lligar.

Cap dels dos va resultat ferit. Una setmana abans, el dia 9, quatre assaltants també van actuar a una casa aïllada de la urbanització Refugi de les Gavarres, a Cassà de la Selva. Allà, van sostraure uns 30.000 euros i joies i van deixar mare i filla tancades en un traster tota la nit.

En Lluís Boada i la seva dona fa tres anys que es van construir una casa a tocar de la granja que tenen al veïnat de can Terrer, a Vilobí d'Onyar (Selva). La nit del dilluns, en Lluís -que regenta una carnisseria al mateix municipi-, estava mirant la televisió i va quedar mig endormiscat esperant que la dona arribés de classe de ioga. Llavors, de cop, es va despertar sobresaltat quan quatre homes encaputxats i vestits de negre se li van tirar a sobre. 

Els lladres havien entrat per una porta de darrera la casa que estava oberta i van lligar en Lluís. "Em van demanar varies vegades que on estava la caixa forta, eren professionals i sabien què volien", ha explicat el carnisser, que reconeix que des del primer moment va decidir que el millor era col·laborar amb els lladres. Per això, els va explicar que tenia un sobre amb 900 euros. "Eren els diners que teníem per passar el mes", ha detallat.

La casa d'en Lluís està rodejada de camps que estan sembrats i on el cereal té ja una alçada de dos metres. Per això, creu que els homes van estar amagats entre la plantació fins que van veure el moment idoni per actuar. "Jo mai m'havia sentit espiat, però aquí realment ho tenien molt fàcil per amagar-se", relata el propietari de la casa.

Van actuar sense violència

Els quatre encaputxats també van lligar la dona quan va arribar a casa seva. "Jo estava prou tranquil i no vaig voler cridar per avisar-la perquè vaig pensar que el millor era col·laborar, però ella es va dur un bon espant", ha explicat el carnisser de Vilobí. No obstant això, assegura que els assaltats van actuar sense violència. Tot i que també van lligar la dona, Boada ha relatat que va demanar que li afluixessin les cordes perquè la seva esposa té malament les cames i els lladres van accedir.

Boada ha explicat que els lladres estaven tranquils i que es van prendre "tot el temps que van voler" per regirar la casa. "No van deixar ni un pam sense mirar", ha explicat l'home, que creu que trigaran dues setmanes en tornar a posar-ho tot a lloc. De fet, els lladres fins i tot van mirar darrere dels filtres de l'aire condicionat i darrera la llenya que tenien al garatge per veure si allà hi havia diners amagats. A banda del sobre amb diners, els assaltants també es van endur les aliances de casament, alguna medalla d'or de la comunió dels fills i la bicicleta de la seva dona.

Els lladres es van passar dues hores regirant la casa. No va ser fins a la mitjanit que els assaltant van fugir camp a través. "Jo crec que tenien el cotxe amagat més enllà i van fugir pel camp, on era impossible veure'ls", explica Boada, que afegeix que els lladres parlaven un castellà amb accent estranger i que entre ells es comunicaven en francès i en algun dialecte que, segons creu, procedeix de l'Àfrica subsahariana. A més, mentre van estar regirant la casa els van tapar el cap amb una tovallola perquè no els poguessin veure. "M'anaven dient que no els podia mirar als ulls", ha afegit.

"Ho sentim però les coses estan molt malament"

L'amo de la casa ha explicat que quan els lladres van marxar van adreçar-se a ell, que estava estirat al sofà. "Em van dir que ho sentien molt però que les coses estaven molt malament", ha explicat el carnisser. A més, els lladres també li van preguntar en marxar si tenia fred ja que, com que estava lligat, no es podia moure. "Em van tirar una manta per sobre", recorda. 
Segons Boada, els assaltants eren "molt professionals" i sabien molt bé com actuar sense ser descoberts. Un cop van ser fora, va poder avisar la policia local i també els Mossos d'Esquadra, que han oberta una investigació.

Un altre assalt a Cassà de la Selva

El dilluns 9 de setembre va haver-hi un altre assalt a una casa de Cassà de la Selva (Gironès). En aquest cas, també es tracta d'una casa aïllada situada al Refugi de les Gavarres. Els fets van tenir lloc cap a les volts de les dues de la matinada, quan quatre home encaputxats van entrar a la casa i van sorprendre la propietària, una dona que regenta un restaurant a s'Agaró, a Sant Feliu de Guíxols.

Segons ha avançat el diari 'El Punt', els lladres van regirar la casa i van tancar mare i filla en un traster fins a les vuit del matí, quan el jardiner les va trobar i va poder alertar la policia. El botí que es van endur els lladres rondaria els 30.000 euros i també es van emportar joies. Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, els assaltants van amenaçar les dues dones amb una arma blanca. La policia també ha obert una investigació i, de moment, no hi ha detinguts.