Oberta la convocatòria de candidatures als Premis Fundació Príncep de Girona del 2014

El guardons volen promoure i fomentar la iniciatives emprenedora, la innovació i la creativitat

La Fundació Príncep de Girona (FPdGi) ha obert aquesta setmana el termini de presentació de candidatures als Premis Fundació Príncep de Girona 2014. Les persones o entitats interessades en participar-hi podran presentar les seves candidatures fins el proper 11 de novembre del 2013. Els guardons els lliurarà el Príncep d'Astúries durant la cerimònia dels Premis Fundació Príncep de Girona, que tindrà lloc a Girona a finals de juny de l'any vinent. Els premis volen promoure i fomentar les iniciatives emprenedores, la innovació i la creativitat, sobretot entre els més joves.

Amb l'objectiu de fomentar la iniciativa i l'esforç, els Premis Fundació Príncep de Girona promouen la recerca i la creativitat, la solidaritat i el desenvolupament de talent dels joves amb inquietuds, per tal de construir un món més just en un entorn globalitzat. D'aquesta manera, els Premis FPdGi serveixen per reconèixer els projectes i iniciatives desenvolupades per joves emprenedors, capaços d'assumir riscos i amb motivació per induir canvis en la societat.


Els Premis Fundació Príncep de Girona consten de quatre guardons individuals -adreçats a joves d'entre 16 i 35 anys- i un per a entitats. Aquest darrer, el Premi Fundació Príncep de Girona Entitat, reconeix la trajectòria d'institucions emprenedores que treballin en pro del jovent.

En les categories individuals, el Premi Fundació Príncep de Girona Social distingeix joves que, pel seu lideratge i compromís personal, hagin assolit èxits en la creació i la impulsió de projectes d'integració de persones i grups marginats o en risc d'exclusió en el marc d'entitats o empreses socials; el Premi Fundació Príncep de Girona Recerca Científica premia experiències o projectes científics, inclosos els que treballen en ciències humanes i socials, que ofereixin un potencial elevat de desenvolupament de futur; el Premi Fundació Príncep de Girona Arts i Lletres distingeix joves amb un talent i una obra prometedora en qualsevol disciplina de les arts i les lletres, que serveixin d'inspiració per a altres joves; finalment, el Premi Fundació Príncep de Girona Empresa premia joves amb iniciativa emprenedora que hagin liderat o estiguin impulsant projectes d'empresa originals i viables.

La dotació de cadascun dels premis és de 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz. Els candidats que optin a les categories individuals hauran de tenir entre 16 i 35 anys. Els Premis Fundació Príncep de Girona compten amb un jurat per a cada categoria, format per membres del Consell Assessor de la Fundació, experts externs en la matèria objecte de valoració o premiats en edicions anteriors.

Les bases de la convocatòria així com els formularis de candidatures als Premis Fundació Príncep de Girona es pot obtenir al web de la Fundació.