Retornen la custòdia dels fills a una mare de Girona que l'havia perdut per motius de pobresa

La PAH va denunciar el cas i ha estat fent pressió a l'ajuntament per resoldre la situació

La Generalitat ha retornat la custòdia dels seus dos fills a una mare de Girona que feia quatre mesos l'havia perdut per motius de pobresa. La PAH va denunciar el cas i va demanar a l'ajuntament que revisés l'expedient. Després de setmanes de negociacions, finalment els dos fills -una nena de dos anys i un nen de sis- han retornat amb la mare, que està separada.

"Si una família no pot atendre bé els fills per motius de pobresa, l'administració no els pot arrencar de la família, sinó que ha de garantir les seves necessitats bàsiques", ha argumentat la portaveu de la PAH a les comarques gironines, Marta Afuera, que ha celebrat que els fills tornin amb la mare.

A banda d'aquest cas, la PAH també ha estat ajudant una altra dona que es troba en una situació similar. La Generalitat li ha retirat la custòdia dels quatre fills després que els Serveis Socials determinessin que viu en situació de pobresa extrema.

En aquest cas, la mare podia visitar-los dues hores per setmana. Afuera ha explicat que, gràcies a les negociacions, el règim de visites s'ha ampliat a deu hores setmanals en el cas de les tres filles i a sis hores per al fill petit, que està a un centre de Barcelona.