El cartell de les Fires de Girona 2013 s'inspira en el món del còmic

Els creadors de l’obra són el col·lectiu Ninòfits

El col·lectiu artístic multidisciplinari Ninòfits ha guanyat l’edició d’aquest any del concurs de cartell de les Fires de Sant Narcís. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i els membres del col·lectiu, l’il·lustrador i dissenyador gràfic Àngel Pozo, el publicitari Toni Corominas, l’advocat i creador de còmics Joan Codina i l’arquitecte Xavier Masgrau, han presentat aquest matí el cartell guanyador, que il·lustra Sant Narcís anant als cavallets de les atraccions de Fires. L’obra s’ha imposat als 22 originals que es van presentar al concurs i que s’exposaran al vestíbul del Teatre Municipal durant les Fires i a la sala d’exposicions virtual de l’Ajuntament.

L’alcalde de Girona ha afirmat que un cartell “ha de convidar a la festa, ha de ser per a tots els públics, intergeneracional i interestilístic” i que l’obra guanyadora “aconsegueix” complir aquests requisits. Carles Puigdemont ha remarcat també que el món del cartellisme té un llenguatge propi i ha expressat la seva satisfacció per la qualitat “i la bona comprensió del llenguatge propi dels cartells” de les obres que s’han presentat al concurs.

Toni Corominas, que ha parlat en nom del col·lectiu Ninòfits, ha explicat que per desenvolupar la idea gràfica s’han inspirat en el món del còmic i que el resultat és un cartell que reuneix “elements clàssics amb el llenguatge del còmic” i que “recorda les pintures romàniques” pel “traç simple, la candidesa, la innocència i l’alegria”. “Vam veure que el còmic s’aplicava bé a un cartell de Fires, tant perquè és un llenguatge que arriba a tothom com perquè elements gastats, com Sant Narcís o els cavallets, guanyen amb el còmic. A més de tenir un punt de gràcia, veure Sant Narcís damunt dels cavallets passant-ho bé convida els gironins a gaudir de les Fires malgrat que la situació actual no sigui fàcil”, ha destacat. Per últim, Corominas ha afegit que aquest cartell es tracta de la primera obra que han fet com a col·lectiu.


Obert el concurs per al disseny del got de Fires

S’ha obert el concurs per al disseny del got de les Fires, que organitza la Comissió per La Copa de Girona. El termini per a la presentació de les propostes s’acaba el dijous 26 de setembre a les 15 h i els dissenys s’han de fer arribar, per correu o personalment, a l’Estació Espai Jove. El concurs està obert a totes aquelles persones majors de 18 anys que hi vulguin participar i hi haurà una categoria única, en la qual cada participant podrà presentar d’un a tres dissenys. Es premiaran els tres primers classificats i els premis seran 200 euros per al primer classificat, 150 euros per al segon i 75 euros per al tercer.

Els dibuixos originals hauran de ser en blanc i negre, en format 8’5 x 10 cm i en suport paper i informàtic (jpg, tiff). El jurat encarregat de valorar les propostes estarà format per persones vinculades al món del disseny i valorarà la presentació d’elements gràfics originals, que busquin nous elements identificadors gironins i que fugin dels tòpics. El jurat tindrà en compte també que els dissenys no se centrin només en els elements típics de les Fires, ja que els gots es faran servir també per a les festes majors de barri del 2014.