Uns deu locals del Barri Vell de Girona podrien tancar

Asseguren veure's perjudicats pel nou horari de les terrasses

L'associació ABROBVELL, que representa uns vint locals situats al Barri Vell de Girona, ha denunciat que hi ha una desena d'empreses que tenen "l'aigua al coll" i pateixen dificultats econòmiques arran de la limitació d'horaris de les terrasses que va marcar el consistori des d'aquest estiu. Segons el vicepresident de l'associació, Berna Córdoba, la gran majoria de restauradors estan "crispats" per la manca de sensibilitat de l'ajuntament i assegura que han registrat una davallada d'ingressos.

"No hi ha oferta nocturna a Girona i la gent marxa a la costa", ha lamentat. L'entitat estudia tirar endavant mobilitzacions per demanar a l'Ajuntament que replantegi la seva posició. El passat 14 de juny va entrar en vigor el nou horari de tancament de les terrasses que, des del primer moment, va despertar protestes dins dels sector d'oci nocturn gironí. Després de diverses mobilitzacions, l'Ajuntament de Girona va arribar a un acord i va decidir allargar mitja hora més l'horari durant aquest estiu com a prova pilot. Tot i això, des del sector es continua veient massa restrictiu. En principi, aquest proper divendres dia 20 de setembre les diverses associacions de locals i restauradors de la ciutat es reuniran amb el consistori per avaluar i analitzar com ha funcionat la prova pilot.

Des de l'associació ABROBVELL, que aglutina una vintena de locals del Barri Vell - alguns dels més afectats per la nova ordenança- tenen clar que la normativa "no ha estat bona" per al sector. El vicepresident de l'entitat ha assegurat que els empresaris estan "crispats" i es senten "discriminats" perquè hi ha locals d'altres barris de la ciutat que poden tancar les seves portes més tard que d'altres. "Primer van treure les Carpes de Girona i ara la nova normativa fa que no hi hagi una bona oferta nocturna a la ciutat, Girona està morta sense terrasses", ha detallat Córdoba. El vicepresident ha assegurat que encara no disposen de dades exactes sobre la facturació dels locals adherits durant aquest estiu però que han notat una "gran davallada" de facturació. "La gent marxa cap a la costa, no es queda a la ciutat", ha assegurat.

Segons el vicepresident, els locals d'oci nocturn es senten "criminalitzats" i tenen la sensació que la policia els està "massa a sobre". En aquest sentit, des de l'ABROBVELL han comptabilitzat una desena de locals - entre associats i no associats- que ja es plantegen tancar portes perquè no arriben a cobrir totes les despeses. "Ens expliquen que tenen l'aigua al coll i que només sobreviuen", ha explicat. Davant d'aquesta situació, l'entitat està estudiant realitzar mobilitzacions o protestes per intentar que el consistori sigui més "receptiu" a les seves demandes.

D'altra banda, l'associació ressalta que durant aquest estiu que s'ha implementat la prova pilot, la Policia Municipal ja ha aixecat més de 25 actes a locals membres de l'associació perquè havien sobrepassat l'horari d'obertura de les terrasses permès. "Tothom intenta complir ningú vol problemes amb l'ajuntament, tenim clar que s'ha de respectar el descans dels veïns però també és necessari que entenguin que els locals han de treballar", ha conclòs.