Tres detinguts per agredir dos agents de policia a la Festa Major d'Anglès

Els agressors són dos veïns del municipi i un tercer home de Castelló d'Empúries

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners (Selva) amb la col·laboració d’agents de la Policia Local d’Anglès, van detenir el 9 de setembre dos veïns de la població, de 25 i 26 anys, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte de lesions i un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat. També es va detenir un tercer home, de 22 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) com a presumpte autor d’un delicte de lesions.
 
Els fets es remunten a la matinada del 31 d’agost. Durant els actes de les festes de les ‘Gales’ d’Anglès es va iniciar una baralla dins el pavelló municipal. Els aldarulls van acabar a l’exterior del local, amb el resultat de diversos ferits, entre ells un caporal dels mossos d’esquadra i un policia local.
 
Pels voltants de les sis del matí la festa va finalitzar. L’organització va tancar la música i el personal de seguretat va començar a desallotjar les persones que hi quedaven, uns 150 joves. Mentre es produïa la sortida es va iniciar una baralla entre els agents de seguretat i un grup de persones.
 
Alertats dels aldarulls, una patrulla de mossos de paisà i una altra de la policia local es van adreçar al lloc.
 
En arribar-hi, els policies van anar a auxiliar els ferits i un grup d’unes cinquanta persones van increpar-los. Tot i identificar-se com a agents de l’autoritat, dos joves van escometre el caporal colpejant-lo, la qual cosa li va produir diverses fractures al canell, provocant-li un esquinç. Paral·lelament a les esmentades agressions, un treballador que controlava els accessos al pavelló va pegar dos forts cops de defensa a un dels assistents, la qual cosa li va produir una fractura oberta en un dit i un trau al cap.
 
Arran dels fets els mossos van obrir una investigació per tal d’identificar els diversos implicats. El 9 de setembre es van detenir els dos agressors dels policies i seguidament el controlador que va agredir al jove.
 
Els detinguts, dos d’ells amb antecedents, van passar el 10 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.