Fecasarm demana l'ampliació horaria de les terrasses fins les Fires de Girona

El consistori ho valorarà després d'analitzar com ha funcionat aquesta prova pilot amb tot el sector

Des del mes de juliol, els locals de Girona han pogut obrir les seves terrasses mitja hora més del que marca la nova normativa sobre aquest àmbit que va entrar en vigor el 14 de juny. Una ampliació que finalitza aquest dissabte 14 de setembre. Per això, des de la Fecasarm - una federació que aglutina bona part dels locals gironins - demanen que es mantingui l'ampliació horària fins el proper 3 de novembre, quan finalitzen les Fires de Sant Narcís.

Segons el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, la prova pilot ha funcionat "bastant bé" i ha permès incrementar entre un 10 i un 15% la facturació dels locals en comparació amb les xifres recollides abans que es firmés aquest acord. "Tenir mitja hora més ens ha ajudat a millorar la facturació perquè amb l'horari mínim marcat per la normativa hi havia moltes locals que no podien servir els clients i perdien molts diners", ha explicat el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas.

"La temperatura és bona, hi ha una afluència important de públic i ajudaria al sector poder mantenir l'ampliació horària", ha assegurat. En aquest sentit, Boadas ha explicat que la federació ha entrat aquest divendres al matí un escrit a l'Ajuntament de Girona on demana que es mantingui aquesta ampliació horària i que es pugui tornar a repetir en dates senyalades per a la ciutat com pot ser durant la mostra 'Girona, Temps de Flors' o el proper estiu.

D'altra banda, la tinenta d'alcalde i regidora d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, ha ressaltat que abans de valorar si es repeteix aquesta iniciativa és "necessari" analitzar i valorar com ha funcionat l'ampliació horària durant aquests últims mesos. "Cal veure si s'han complert els acords durant l'estiu i, llavors, amb les dades a la mà es decidirà si és convenient tornar-ho a fer", ha apuntat. 

Està previst que la setmana vinent es reuneixi el consistori amb diverses entitats del sector com la Fecasarm, l'Associació d'Hostaleria de Girona Girona i Radial, l'entitat Bons Fogons i l'associació de bars i restaurants de la Plaça Independència, entre d'altres, per analitzar-ho. "Encara no podem avançar res perquè no disposem de les dades de l'àrea de mobilitat ni tampoc les de la policia", ha comentat Madrenas.