Obrint Pas, la Iaia i els Catarres, caps de cartell a les Fires de Girona

L’escenari de la Copa acollirà 13 concerts durant les Fires de Sant Narcís

Les Fires de Sant Narcís 2013 seran una etapa clau per la gira de comiat d’Obrint Pas. Un dels grups més importants de la música en català i sense dubte el de més repercussió internacional dels Països Catalans, actuaran a l’escenari de la Copa el proper dissabte 26 d’octubre en el seu darrer concert a les comarques i un dels darrers a Catalunya. També com a caps de cartell es podrà trobar el divendres 25 d’octubre el trio osonenc La Iaia, que practica un indie folk sincer, de qualitat i autèntic i que presentarà en exclusiva el seu darrer treball On és la màgia?; i els reconeguts Catarres que actuaran amb al seu nou disc Postals el dilluns 28 d’octubre també a la Copa.

La regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, ha presentat aquest matí tota la programació musical dels diversos espais com la Copa, l’espai Copeta, l’envelat i l’escenari de Sant Feliu, així com totes les altres activitats musicals (sardanes, etc.). Madrenas ha remarcat que la programació d’enguany segueix la línia “’d’una programació diversificada en públics i espais” que pretén, ha afegit, “mostrar Girona com a aparador cultural”. La regidora responsable de Fires també ha recordat que l’últim dissabte de Fires (2 de novembre), la Comissió de la Copa és qui programarà els concerts.

Les Fires donaran el tret de sortida el divendres 25 d’octubre amb l'actuació de Nyandú i els acompanyaran les Oques Grasses, grup provinent de la Plana de Vic i que estan sent l'autèntica sensació dels darrers temps. Com a cap de cartell de la primera nit actuarà La Iaia. El dissabte 26 d’octubre actuarà Ítaca Band, i Obrint Pas, que posa punt i seguit als seus 20 anys de carrera fent una gira de comiat. En aquest concert presentaran el seu darrer treball, Coratge, i de ben segur que serà uns de les grans fites de les Fires. El diumenge 27 passaran per l'escenari de la Copa l'orquestra La Loca Histeria, acompanyats per Mali Vanili.  El dilluns 28 podrem veure Acció, un dels grups més importants de la música pels més joves, els acompanyaran a l'escenari Xeic; i com a cap de cartell actuaran Els Catarres, un dels grans fenòmens dels darrers anys gràcies a la famosa Jennifer. El dijous 31 podrem veure Blaumut, un dels èxits de la temporada, nit que s'arrodonirà amb El Va Parir Tour del popular programa de Flaix FM.

La programació d’enguany duu una proposta original i inaudita per divendres 1 de novembre a la Copa, amb un concert on els diferents Festivals de Girona s’uniran per oferir un únic concert. També com a novetat, aquesta edició s’amplien les actuacions de l’espai Copeta, que l'any passat va suposar un gran èxit entre els més petits. Aquest any tornarà a actuar la prestigiosa formació Macedònia el dia 1 de novembre i el dia de Sant Narcís, Jordi Tonietti farà les delícies dels més menuts. I el dissabte 26, per inaugurar el fil musical de les Fires ens visitarà SP3, la formació musical del Club Super3.

Pel que respecta la programació de l’escenari de Sant Feliu, el dissabte 26 hi actuarà la formació gironina Els Berros de la Cort, formació que interpreta música medieval i que té un gran èxit més enllà de les nostres fronteres. El dilluns 28 ens visitarà la prestigiosa formació jazzística Barcelona Jazz Orquestra, que farà les delícies dels aficionats d’aquest gènere. I el dijous 31 se celebra la final del concurs de grups emergents Intro 2013. I aquest any a l'envelat ens tornaran a visitar les formacions més prestigioses de les comarques, com l'Orquestra Selvatana el dissabte 26, La Principal de la Bisbal el dia de Sant Narcís i l'Orquestra Maravella el divendres dia 1. A part d'aquestes ens tornen a visitar els The Country Revival Farmers, un dels referents del gènere.

Al marge de les actuacions musicals, l’edició d’aquestes Fires de Sant Narcís manté la programació musical més popular amb les matinades (toc de gralles i tabals pels diferents carrers de la ciutat), el concert de la banda gironina Girona Banda Band (26 d’octubre a les 12 h), la tradicional cantada d’havaneres (29 d’octubre a les 19.15 h) i diferents audicions de Sardanes per la ciutat.